Yemeklerde Kullanılan Baharatlar Ve Faydaları Bölüm 2
Yemeklerde günlük olarak kullandığınız baharatların sağlık açısından hangi özelliklere sahip olduğunu öğrenmek istiyorsanız mutlaka bu küçük yazı serimizi takip edin. Bu yazımızdan önceki bölüm 1’e de bir göz atmayı unutmayın.
Baharatlar Ve Faydaları
Karaman Kimyonu; Bu baharatın antibiyotik etkisi bulunur ve özellikle sindirime iyi gelen bir baharattır. Bunun dışında kötü kokuları giderir, kronik öksürük, solunum ile cilt sorunları, karaciğer büyümesine ve mide ağrısına iyi gelir. Bunun dışında bağırsak şeritleri ve kurtlarına karşı da kullanılan bir baharattır. Özellikle kusma sorunu olanlar bol bol yemelidir çünkü kusmayı kontrol altına almaya yardımcıdır.
Çam Sakızı; Bu ağaç kabuklarından elde edilen bir tür özdür. Özellikle ağır yemeklerin sonrasına rahatsızlık çekmemek için birebirdir. Karaciğer için faydalıdır, mide kramplarını düzenler, astım, epilepsi, mide kurtçukları ve bağırsak şişkinliklerine çok iyi gelir.
Çemen; Bu genelde sebze ve turşularda kullanılmaktadır. Fosfor, klor, demir, protein ve kalsiyum açısından oldukça zengindir. Bu baharat oldukça besleyici ve hatta kişiyi güçlendirici etkilere sahiptir. Eklem ağrıları, zafiyet, diyabet, baş ağrısı ve hatta iştah kaybına bile iyi gelmektedir. Çemen düzenli bir şekilde kullanılır ise kandaki kolesterol düzeyini ve hatta kilo almayı bile kontrol altına alır.
Yabani Zambak Otu; Gaz oluşumuna karşı çok etkilidir. Ayrıca sindirime de katkısı bulunur. İçeriğinde alüminyum ve tanen bulunduğu için bilhassa süt veren annelerde süt arttırıcı etkisi vardır.
Sarımsak; Mide ile bağırsak dazlarına karşı etkilidir. Solunum yolu rahatsızlıklarına, akciğer hastalıklarına, sivilcelere ve cilt lekelerine düzenli bir şekilde kullanılır ise iyi gelir. Eğer ezilir ve macun haline getirilir ise o zaman da böcek ısırıklarına çok iyi gelir. Bunların dışında sarımsak düzenli bir şekilde tüketilir ise o zaman kan basıncını bile düşüren bir etkiye sahip olur. Fakat en iyi etkisi antibiyotik etkisidir.