Şifalı Bitkiler Nelere İyi Gelirler?
Bitkilerin dilinden anladığımız zaman, işte ancak o zaman şifamızı da kendimiz temin edebileceğiz. Sağlıklı beslenmek, vücudu zorlamamak, hatta mümkünse günlük yürüyüşler yapmak. Bunlara dikkat ettiğimiz zaman, bize sadece bitkilerin şifalarını keşfetmek ve onlardan faydalanmak kalıyor.
Bunu anlayıp hayatımızda uygulamaya başladığımızda, özellikle günlük hayat şartlarının getirdiği stresten kaynaklanan tüm hastalıklara ve hatta çok daha kötü ve zor hastalıklara dahi, çare bulabileceğimizi göreceğiz. Hem de sadece tabiat ananın bize sunduğu sonsuz ve değerli bitkiler ile. Gelin isterseniz, bu çok değerli şifalı bitkilerin nelere iyi geldiklerini ve bu bitkilerin hangi dertlere deva olduklarını inceleyelim.
Her Derde Deva Şifalı Bitliler Ve Faydaları
Alıç
Bu bitkiyi özellikle sinirsel çarpıntı yaşayanlar kullanmalıdır. Alıç, sinirsel çarpıntıları tamamen giderir. Ayrıca alıç yüksek tansiyon, aritmi bozukluğu, uykusuzluk problemi ve damar sertliği sorunları olanlar ve bir türlü tam olarak iyileşemeyenler, gönül rahatlığı ile kullanıp, rahatsızlıklarını çok kısa bir sürede tedavi edebilirler.
Ayı Üzümü
Ayı üzümü çok şifalıdır. Özellikle, prostat şikayeti olanlar ayı üzümünü kullanmalıdır. Bunların dışında, idrar yollarındaki taşlardan şikayeti olanlar içinde birebirdir. Ayrıca ayı üzümü, ateş düşürücü olarak kullanılır. Tabi sadece bu özellikler değil, kendini vücut olarak zayıf hissedenler ayı üzümü sayesinde kuvvet kazanırlar. İshal sorunları olanların ve idrar söktürücü etkiye sahip bir bitki arayanlarında yegâne bitkisi ayı üzümüdür.
Baldıran (Ağu otu)
Bu bitki bilinçsiz bir biçimde kullanılmamalıdır, çünkü baldıran zehirli bir bitkidir. Genelde dişçilik alanında çok daha fazla kullanılan baldıran, epilepsi, tetanos ve siyatik hastalıklarının tedavisinde kullanıldığı gibi, ağrı kesici ve spazm giderici olarak da çok kullanılmaktadır.
Fesleğen
Fesleğen bitkisi, ağız yaralarının tedavisinde kullanılır. Ayrıca arı sokmalarında tedavi edici özelliği vardır. Öksürüğü hemen kestiği gibi baş dönmelerini de durdurmaktadır. Bunların yanı sıra, fesleğenin yaydığı koku, bilumum haşeratları kaçırır.
Funda ( Süpürge Otu)
Funda bitkisi genel olarak idrar yollarında yani idrar söktürücü olarak kullanılmaktadır. İshal tedavisinde ayrıca, böbrek taşları tedavisinde kullanılmaktadır. Eğer fundaya zeytinyağı ilave ederek, bunu bir krem halime getirirseniz egzama ve çıbana iyi gelir. Fynda son dönemlerde zayıflamak için de kullanılmaktadır.
Ginseng
Ginsengin cinsel gücü arttırdığı zaten bilinmektedir. Bunun yanı sıra ginseng, yorgunluğu ve kalp zayıflığını gidermektedir.
Gülhatmi
Gülhatmi, bağırsak iltihabı problemi olanlar için önerilen bir bitkidir. Ayrıca, diş eti, bademcik ve boğaz iltihaplarında oldukça etkili bir bitkidir. Soğuk algınlığına dayalı öksürüğün giderilmesinde de kullanılır.
Hayıt
Şifalı bitkilerin nelere iyi geldiklerini Hayıt bitkisini anlatmadan bitirmek istemedim. Hayıt, arı ve akrep sokmalarında kullanılmaktadır. Ayrıca hayıt bizler için çok faydalı bir bitkidir, ama özellikle kadınlar için. Çünkü hayıt, anne sütünü arttırdığı gibi, adet kanamalarını düzene sokar. İdrarı söktürdüğü gibi, sancıları da kesmeye yarar. Hazımsızlığa birebirdir. İshal ve karın ağrısını da hayıt çabucak kesmektedir. Bunların haricinde ayak şişliklerini de yatıştırır ve indirir.