Pıhtı Nasıl Yok Edilir?

Pıhtı Nasıl Yok Edilir?

Pıhtı eritme tedavisi trombolitik tedavi olarak adlandırılır ve bu tedaviye göre kan damarları içindeki tehlikeli pıhtıların eritilmesi ile damarların açılması işlemi gerçekleştirilir. Damar hastalıklarının pek çoğunda kullanılan pıhtı eritici ilaçlar, pıhtı oluşan damara doğrudan verilerek tedavi gerçekleştirilir. Trombolitik tedavi aşamasında pıhtı yok edilirken işlem uygulanacak damara kateterle yani borularla ulaşılarak ilaç enjekte edilir. Beyin damar tıkanıklıkları ya da kol bacak bölgelerindeki ani oluşmuş atardamar tıkanıklığı gibi durumlarda pıhtı eritme işlemi gerçekleştirilir.

Bir başka tedavi şekli ise ağızdan alınan pıhtı önleyici ilaç tedavisidir. Bu aşamada vücuttaki pıhtılaşmayı sağlayan kan hücrelerine yani trombositlere etki eden antiagregan ilaçlar kullanılarak kişinin vücudundaki bölgesel pıhtıların eritilmesi sağlanmaktadır. Pıhtı nasıl yok edilir sorusunun cevabı pıhtı erici ilaçlar kullanmak ya da pıhtı eritme tedavisine başvurmaktır. Ağız yoluyla alınan antiagregan ilaçlar kalp yetmezliği ya da kalp zayıflığı olan hastalarda, daha önce kalp rahatsızlığı geçirmiş insanlarda kullanılmamaktadır.

Son yıllarda geliştirilerek piyasaya sunulan Pradaxa adlı ilaç ile kan pıhtılaşması önlenmekte ve herhangi bir yan etki oluşmadan başarılı bir durum oluşturulmaktadır. Pıhtı yok etmek amacıyla verilen kanın yoğunluğunda seyrelmeye sebep olan kan inceltici ilaçlar kanama bozukluğu olan bireyeler tarafından kullanılmamalıdır. Trombolitik tedavi sırasında kişinin ilerlemiş yaş durumu söz konusu ise beyin kanaması riski oluşabilir bu nedenle yaşı ilerlemiş hastalarda trombolitik tedavi önerilmez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder