Nezle Ve Sinüzit Ne Demektir, Nezle Ve Sinüzit Tedavisi Nasıl Olur?
Vücudumuzu toksinlere, alerji istilalarına ve enfeksiyonlara karşı koruyan mukus zarları aynı zamanda burun kanallarını da korur ve ön çizgide yerlerini alırlar.
Mukus zarlarının savaştıkları organizmalar ne denli saldırgan ise mukus zarları o denli sümük üretimi yaparlar. Eğer sizde tüm gününüzü şehrin pis Dumalarına maruz kalarak geçiriyorsanız o zaman bunu sizler daha iyi fark eden kişiler arasındaysanız demektir.
Bitkiler hayati önem taşıyan bu zarların güçlenmesini sağlarlar ve tabi bu zararlın savaştıkları organizmalar baş edilmez hale geldiğinde bitkiler bu zarlara en büyük yardımcı kuvvet niteliğindedirler.
Nezle ve sinüzit ile nasıl baş edeceğinizi anlatmaya başlamadan önce küçük bir uyarı olarak sigara içmemenizi tavsiye ederim çünkü sigara içmek bu önemli zarlara büyük ölçüde zarar verirler.
Nezle Ve Sinüzit
Nezle soğuk algınlığı veya alerjik reaksiyonlara bağlı olabilir. Sümük ise üst solunum yollarında birikmek sureti ile bu noktalarda tıkanıklığa neden olabilir yada alt solunum yollarına giderek balgamı oluşturabilir.
Nezlenin ise çok değişik türleri vardır, sulu akıntıdan, sabit akıntı yada çok zor olan kalın sarı türe kadar.
Nezle Tedavisi Nasıl Yapılır?
• Çoğu bitki uzmanları nezleyi soğutucu tedaviler sayesinde iyileşebilen sıcak bir hastalık olarak görmektedirler. Altın başak, papatya, kestere ve boz ot tedavi için uygun olan bitkiler arasında yer almaktadırlar.
• Sulu nezle ise soğuk olarak algılanır ve deve tabanı, melek otu, zulfa otu yada okaliptüs gibi ısıtıcı bitkiler ile tedavi sağlanır.
• Her fincana bir kaşık olmak üzere bitkileri çaylarda, buharlarını solumak sureti ile veya tentür olarak tabi her doz için 20 ila 60 damla arasında kullanılır.
Dikkat!
Bastırılan gözyaşları üst solunum yollarını tıkayıp, sinüs sorununa yol açabilir.
Sinüzit Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bir türlü geçmek bilmeyen nezle bakterileri destekler ve ağrılı bir sinüzite neden olur. Bu durum öne doğru eğilme veya sümkürme sonucu gelen ve kötüleşen baş ağrıları ile birleşir. Ağrılı bir sinüzit sorununuz var ise aşağıdaki önerilere bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
• Aşamalı olmak üzere, ıhlamur çiçeği kremine, defne meyvesi tentürü veya papatya yada civan perçemi yağı damlasını damatlın. Daha sonra yanak kemiklerinize, burun köprülerinize ve gözlerinizin altına bu krem ile masaj yapın.
• Kekik, civan perçemi ve ıhlamur çiçeği çaylarından eşit miktarlarda için ve içine papatya çiçekleri yada birkaç damla kadar sandal ağacı yağı ekleyip buharını ciğerlerinize çekin.