Kutu İçecek Halkası İle Nasıl Takı Yapılır? (10 Farklı Modelde Takı Yapımı)
Yaz zamanı hepimiz birçok yerli yabancı içeceği içiyoruz ve hepimiz özellikle açma halkalarını hiç umursamıyoruz. Ama bilhassa takıların çok fazla takıldığı ve kutu içeceklerin çok fazla tüketildiği bu dönemde eğer istersek her bir kutu halkasını değerlendirip istediğimiz tarzlardaki takıları evde kendimiz yaratabiliriz.
Gerekli Malzemeler
Bir sürü kutu açma halkası, tel, kurdeleler ve şeritler, makas, halka çevirici pense, tutkal, karton, süsler, halka ve halka uçları.
Tüm bu malzemeler kişiye göre ve yapacakları modele göre değişir. Yani bu malzemelerin hepsine aslında ihtiyacınız yok.
Kutu İçecek Halkası İle Takı Yapımı
Eğer evde yeterince kutu açma halkanız yoksa ve bir sürü takı yapmak istiyorsanız özellikle online bu tür malzemelerin satıldığı mağazalardan oldukça uygun fiyatlara bu kutu açma halkalarını alabilirsiniz.
İlk önce güvenlik diyoruz ve ilk defa böyle bir çalışmayı deneyecek olanlar için halka üst ya da altlarındaki çıkıkları yani kesik kısımları pense ya da makas yardımı ile kesmeleri gerektiğini ve halka temizleme işleminin ardına halkaların bu şekilde görünmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.
İkinci bir hatırlatma da takı yaparken her zaman için halkaların görünümüne dikkat etmenizdir. Yani halkanın içinde bulunan büyük ve küçük dairelerin her zaman için aynı hizada olması, hazırlayacağınız takının çok daha profesyonelce görünmesi anlamına gelir.
Model No 1: Seçtiğiniz kurdeleyi halkanın birinci yani dar olan dairesinden geçirin.
Daha sonra kurdelenin ucunu diğer geniş olan dairenin içinden geçirin.
Aynı şekilde istediğiniz kadar kutu açma halkasını kurdeleye geçirin.
Bu modelde isterseniz bileklik ya da tasma dahi hazırlayabilirsiniz. Sadece kurdelenin boyunu ve açma halkasının adedini değiştirmeniz yeterli.
Model No 2: Açma halkalarını yan yana getirin ve üst taraftan ve alt taraftan takı halkalarını geçirin.
İstediğiniz uzunluğa ulaşana dek tüm açma halkalarını hem alttan hem de üstten birbirine takı halkaları ile birleştirdikten sonra bir ucuna büyük takı halkasını geçirin ve diğer ucuna da kapama klipsini.
İsterseniz takınızın uç kısımlarına birkaç tane farklı süs boncuğu ta da taşını ekleyip takıyı daha şık bir jale getirebilirsiniz.
Bu modelden yine hem bileklik hem de tasma elde edebilirsiniz.
Model No 3: Bu sefer halkayı tamamen tel ile kaplayın.
Tel ile sararken istediğiniz daireye birine ya da ikisine nazar boncuğu ya da dilediğiniz bir süsü telden kaydırarak geçirin.
Hazırladığınız kolye ucunun sonuna halka geçirdikten sonra kolye ucu herhangi bir kolyeye takılmak için hazır hale gelecek.
Bu çalışma sadece kolye ucu yapmak için.
Model No 4: Bu sefer beş tane halkayı alın ve iyice birleştirip ince bir kurdele ya da şık bir şeridi halkalara geçirin.
Halkaların üst tarafından şeridi geçirdikten sonra bu sefer aynı yörüngede yani aynı ipin ucu ile alt taraftaki dairelerden ince şeridi geçirin.
İstediğiniz takıya karar verip yani uzunluğunu belirleyip şık bir kolye ortaya çıkana dek halkaları şeritlerden geçirmeye devam edin. İstediğiniz görüntüye ulaştığınızda sonda kalan ucuna düğüm atın.
Bu takı modeli genelde sadece gerdanlık yapmak içindir. Ama isteyen bileklikte yapabilir.
Model No 5: Makas ile açma halkasını tam ortadan üst tarafını kesin.
Açtığınız halka başını 5 adet açma halkasının birleşiminden geçirin.
Her iki tarafta da beşer tane olacak şekilde açma halkalarını istediğiniz uzunlukta birbirine geçirin. Her halkayı bir diğerine geçirdikten sonra iyice sıkılamayı unutmayın.
İstediğiniz uzunluğa gelene dek aynı işlemlere devam edin.
Bu çalışma ile en çok bileklik yapılmakta ama ağır tasma olarak da kullanılabilir.
Model No 6: İki tane kurdeleyi paralel olacak şekilde masaya dizin.
Yavaşça ilk kurdeleyi açma halkasının üst dairesinden geçirin.
Daha sonra ikinci kurdeleyi alt taraftaki açma halkasının dairesinden geçirin.
Bu sefer kurdeleleri üst taraftan ikinci bir açma halkasına geçirin. Açma halkaları birbirinin altında yarım kalacak şekilde durmalı.
Şimdi üçüncü açma halkasını alın ve şekildeki gibi üst taraftaki kurdeleye geçmiş olan açma halkasının yanına getirip kurdeleleri geçirin.
İstediğiniz uzunluğa ulaşana dek aynı işlemlere devam edin.
Bu çalışma ile isterseniz tasma isterseniz de bileklik yapabilirsiniz. Ayrıca sonlarda her iki ucu da birleştirmeyi unutmayın.
Farklı kurdele renkleri ya da her daire içine çift kurdele kullanarak dizaynınızı zenginleştirebilirsiniz.
Model No 7: Paralel modelde olduğu gibi iki ipi de halkalardan geçirin.
2 tane halka geçirdikten sonra halkaları ters çevirip her iki ipi de birbiri üzerine getirip X işareti oluşturun.
Şekilde gördüğünüz gibi üçüncü açma halkasını hemen ikincinin yanına getirip her iki ipi de halkalardan geçirin.
İstediğiniz uzunluğa erişinceye dek bu şekilde açma halkalarını birleştirmeye devam edin.
Model No 8: Paralel modelimizde olduğu gibi üçlemeye sadık kalarak açma halkalarını birleştirin ama bu sefer sadece üst kısmını. Daha sonra aynı boyutta bir tane daha paralel halka yaratın ama bu sefer sadece alt kısımları birleştirin.
Sonra alt taraftaki olan hazırladığınız açma halkalarının sonunda görüldüğü gibi üçüncü bir ipi geçirin.
Aşağıdaki ilk üç halkadan yani alt taraftaki 2 halkadan ip geçince hemen üst taraftaki hazır açma halkalarınızdan ipi geçirin.
Dördüncü ipi alın ve bu sefer de yukarıdaki hazır açma halkalarına aşağıdaki işlemin aynısını uygulayın.
İstediğiniz uzunluğa vardığınızda ipleri birleştirmeyi unutmayın.
Model No 9: Bu model aslında halkaları temizlememenizi gerektiren bir model. Yani en başta halkaları pense ya da makas ile temizledik ama bu modelde temizlenmemesi gerekiyor.
İki halkayı birbirine zıt olarak koyun ve ortadaki küçük delikten ince kurdeleyi ya da ipi geçirin.
Üçüncü halkayı üste koyun ve bu sefer sicimi ya da kurdele veya ipi aşağı tarafa alıp üçüncü halkanın küçük dairesinden geçirim.
Toplam 6 tane açma halkasını aynı teknik ile birbirine ekleyin.
Model No 10: Kartondan yuvarlak bir daire kesin. Daha sonra 4 adet açma halkasını kestiğiniz bu dairenin etrafına şekilde gördüğünüz gibi yapıştırın.
Bu sefer birbirine zıt yönde gelecek şekilde 4 adet açma halkasını da aynı yukarıdaki gibi 4 açma halkasının üzerine yapıştırın.
Tam orta kısma istediğiniz şık bir taşı yapıştırıcı ile yapıştırın.
Bu çalışmayı kolye ucu veya saç süsü ya da yüzük olarak kullanabilirsiniz. Elbette halka sayılarını arttırıp daha farklı modeller de ortaya çıkartabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi kutu içecek açma halkaları ile inanılmaz güzellikte takılar yarattık. Bileklikler, kolye uçları, tasmalar, yüzük ya da saç tokaları.
Bu çalışmamızda sadece 10 tanesini gösterdik ama kutu içecek açma halkaları ile yüzlerce farklı modelde takı yaratabilmek mümkün. İleriki çalışmalarımızda da bu yüzlerce modeli yavaş yavaş göreceğiz.
İngilizce Video İle Anlatım