Köpeğimin Dişlerine Nasıl Bakarım, Köpek Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpeğimin Dişlerine Nasıl Bakarım, Köpek Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Köpeğinizi çok seviyorsunuz öyle değil mi? O zaman köpek bakımında bilmeniz şart olan ve en önemli bakım olan diş bakımını da bilmeniz ama tam olarak bilmeniz gerekir.

Başka bir değiş ile köpeğinizin sağlığı bir yerde onun dişlerine nasıl baktığınızdan geçmektedir. Daha sağlıklı bir köpek ve hızlı hastalanmayan bir köpeğin sırrı, köpeğin diş bakımından geçmektedir.

O halde gelin sevimli köpek dostlarımızın dişlerine tam olarak ve en sağlıklı şekilde nasıl bakım uygularız bunları tek tek öğrenelim.

Köpeklerde Diş Bakımı

  • Köpeğinizin yaşı ilerlemeye başladığı zaman genelde köpeğinizin dişleri üzerinde sarı lekeler ve diş taşı oluşmaya başlar. Bunların nedeni bakterilerin verdiği zararlardır ve bu bakteriler ayrıca diş eti hastalıklarına da neden olurlar.
  • Dişlerin kötü durumlarında elbette veterineriniz size yardımcı olacaktır. Fakat unutmamanız gereken düzenli olarak köpeğinizin dişlerini fırçalamanızdır.
  • Köpeğinizin dişlerini fırçalamak için ise piyasada çok kolay bir şekilde bulabileceğiniz hazır macunlardan kullanabilirsiniz. Fakat bu diş macunu bizim kullandığımız macun olmamalıdır. Çünkü bizim kullandığımız macunlar köpüren cinstendir ve bu durum köpeğinizin panik yapmasına, gastrit sorunlarına ve kusmasına neden olabilir. Bu yüzden köpeğinizin dişlerini fırçalamak için muhakkak köpek diş macunu kullanmanız gereklidir.
  • Köpek diş macunlarının güzel bir tarafı vardır, köpek diş macunları vanilyalı, naneli olduğu gibi tavuklu ve biftekli tadlarda da bulunur. Bu şekilde sizde köpeğinizin sevdiği tadtaki diş macununu alarak diş fırçalama zamanını köpeğiniz için eğlenceli kılabilirsiniz.

kopekler-icin-parmak-dis-fircasi-6823_6824_001527

  • Köpeğinizin dişlerini fırçalarken dikkat etmeniz gereken diğer bir husus ise köpeğiniz için kullandığınız diş fırçasının çocuklar için olan yumuşak fırçalardan olmasıdır. Köpeğinizin dişlerini aynı kendi dişinizi fırçaladığınız gibi dairesel bir şekilde ve yukarıdan ağaşı doğru fırçalamalısınız.
  • Eğer köpeğinizi bebek yaşta diş fırçalamaya alıştırmadıysanız o zaman köpeğiniz diş fırçasına tepki verebilir. Bu yüzden diş fırçası yerine parmağınızı kullanmanız gerekebilir. Yada parmağa takılan küçük fırçaları deneyebilirsiniz.
  • Köpeğinizin dişlerine maximum koruma sağlamak istiyorsanız o zaman köpeğinizin dişlerini haftada 3 ila 5 defa fırçalamalısınız.
    Köpeğinizin dişlerini fırçalarken köpeğinizde ağız kokusu, tartar, diş eti kanaması, yada diş etinde renksizlik gibi durumları gözlerseniz köpeğinizi hemen veterinere götürmeyi ihmal etmeyin.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder