Kolay Dikiş Dikme İpuçları
Eğer sürekli dikiş dikiyorsanız ve birazda zaman kazanmak istiyorsanız mutlaka organize olmayı öğrenmeniz gerekiyor. Bu yüzden evde dikiş makineniz hep aynı odada ve kendine has bir köşede olmalıdır. Özellikle bunun için kullanmadığınız küçük bir oda ya da büyük bir odanın köşesini ayırabilirsiniz. Bu köşede ya da bu odada makineniz sürekli açık ve dikime hazır olarak durmalıdır.
Zaman Kazanın
Yeni bir proje için kumaş alacağınız zaman sadece kumaşı değil eksik olan tüm malzemelerinizi de aynı gün alın ve proje için hazır bir hale gelin.
Küçük projelerinizi sürekli olarak her zaman oturduğunuz koltuğun yakınında bırakın. Bu sayede televizyon izlerken ya da sohbet ederken dahi projenize devam edebilirsiniz.
Üst dikişleri sadece 1 defada halledin. Bu sayede makineye tekrar tekrar iplik takmak zorunda kalmazsınız.
Yastım Ve Battaniye Şeritleri
Artık kullanmak isteemdiğiniz ya da eskiyen havluları atmayın. Bunun yerine battaniye şeridi olarak kullanılmak üzere 3 ya da 4 tane şeridi kesip bir araya getirdikten sonra dikin. Ya da isterseniz kullanmadığınız havluların içine eski kumaş parçalarını doldurup onları yastık haline dönüştürün.
Kalıp Kesme
Hızlı bir şekilde kalıp kesmek istiyorsanız kalıbı kumaşa iğnelemek yerine yapıştırmayı deneyin. Bu çok daha kolay olacak ve hatta kalıbında yıpranmasına engel olacaktır. Çıkartmak istediğinizde bant kolay bir şekilde kesilerek kumaştan çıkacaktır.
İsterseniz çentekler yerine sadece bağlantıların ¼ ünü kesebilir ve işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
Kenar kısımlardan sadece düz katmanlar kesmeye dfikkat ederseniz kesim işleminin süresini azaltmış olursunuz.
Eğer aynı giysiden birden fazla dikemniz gerekiyor ise en iyisi tüm parçaları aynı anda yani sadece bir defada kesmektir.
Terzi Sabunu
Sabunu kullandığınızda ve sadece küçücük bir parça kaldığı zaman sabunu atmayın ve iyice kurutun. Bu sayede kumaşı çizmek için aynı terzi tebeşiriymiş gibi bu küçük sabunu kullanabilirsiniz. Ayrıca sabun olduğu için elinizde bile silip sabun izinden kurtulabilirsiniz.
Düğümsüz İplik
İpliği iğneye geçirdiğinizde ya da sonrasında ipliğin düğümlenmemesi için makaranıza olabilecek kadar yakın bir yerden kestiğiniz son kısımları düğümleyin.