Hindistan cevizi nasıl kırılır
Hindistan cevizi nasıl açılmalıdır: Hindistan cevizin dış yüzeyi çok sert olduğu için bazı alet edevatlara ihtiyacımız vardır. Çekiç, tornavida ve bıçak gibi aletler isimizi görecektir.
Hindistan cevizin suyu nasıl çıkarılır:
Bıçak ile cevizin üzerindeki tüyleri soyarak temizleyin. Cevizin üst kısmında bulunan siyah noktayı tornavida ile delmeye calisin. O bölge Hindistan cevizin en yumuşak olduğu bölgedir delinmesi de çok kolay olacaktır.
Cevizde açtığımız delikten Hindistan cevizin suyunu bardağa boşaltın. Suyunu alma sırasında bardağın ağzına bir tülbent veya süzgeç koyunuz ki pislikler içine dökülmesin. Hindistan cevizin suyunda acılık veya eksi bir tat bulunuyorsa bozulmuş demektir.
Hindistan cevizi nasıl kırılır:
Cevizin dış yüzeyinde çizgiler bulunur bu çizgileri çekiçle vurup çatlatın. Çatlayan kabukları kopararak soyun. Kabukları kıramayan kişiler Hindistan cevizini 200 derecelik fırında 15 dakika ısıtarak deneyin. Bu şekilde kendi kendine çatlayacaktır.
Sert kabuğu soyulduktan sonra yene bilen beyaz kısmi koruyan kahve renkli tabakaya ulaşacaksınız onu da soyun. Yıkayıp pisliklerden arındırdıktan sonra yiyebilirsiniz.
Bir hindisten cevizi aldim ama firinlamadan kolayca nasil kirarim
Fırında ısıtırsak suyu kurumazmı
Fırında ısıtma en son çare ilk olarak delik açmaya çalışın
bende hindistan cevizini kırdım evde zahmetli oluyor ama buyrun izleyin http://youtu.be/PnCDWZw5ytA
Videonuzu izledim bayağı bir savaş vermişsin Hindistan cevizi ile 😀
Hiç Hindistan cevizi yiyememiştim, bir tane almak için denedim seneler önce onuda kıramamıştım bir türlü. Sadece suyunu içerek, az bir şeyde olsa tatmıştım. Bu makaleyi gördükten sonra direk bir Hindistan cevizi kaptım, malzemeleri hazırladım ve başarılı sonuç çıkardım. Bu arada hiç aklıma gelmezdi fırında ısıtıp açılması ama, gerçekten müthiş bir sonuç çıkartıyor. Pek yemeklerle aram olmasa da ve beceriksiz olsam da bu konuda sitenizde ki ipuçlarını okumaya devam ediceğim. Size teşekkürlerimi sunuyorum.
çok teşekkür ederim derya hanım.