Hastalıklara iyi gelen önemli şifalı bitkiler

Hastalıklara iyi gelen önemli şifalı bitkiler

Sevgili okurlarımız bu makalemizde sizlere kış aylarına girdiğimiz şu dönemlerde bizi zinde ve rahat tutacak tabiat ananın bizlere sunduğu şifalı bitkilerden ve hangi dertlere deva olduklarından bahsetmek istemekteyim. Sadece zindelik ve rahatlık için değil daha birçok derde deva olan bu harika bitkiler sayesinde hastalıkları daha gelmeden def etmek ve sağlıklı bir hayat sürmek için dilerseniz gelin makalemize bir göz atalım.

Şifalı Bitkiler Ve Deva Oldukları Hastalıklar

Acıağaç: Öncelikle her bitkiyi aşırı kullandığınızda yan etkisi olduğu gibi bu bitkinin de aşırı kullanımda yan etkileri vardır bu yan etkiler kusma, baş dönmesi ve mide bulantısıdır. Bu bitki sadece sağlık için değil aynı zamanda haşaratları kaçırıcı olarak da kullanılır. Bizlere şifa niyetine kullanılmak istenildiğin de ise, kanamaları durdurur, bağırsak kurtlarından bizleri kurtarır, böbrek sancılarını keser, bağırsak kurtlarına döker, böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcıdır. Ayrıca bağırsak, mide ve karaciğerin çalışmalarını düzenler. Tüm bunların dışında, tükürük ifrazatını arttırır, ateş düşürür, iştah açar ve hazmı kolaylaştırır.

Biberiye ‘’Kuşdili Otu’’: Kışın yapraklarını dahi dökmeyen ve birkaç metre yüksekliğinde bir bitkidir. Diğer bir adı ile kuşdili olarak tanınan biberiyenin yapraklarından ve çiçeklerinden acı maddeler, tanen, uçucu yağlar, glikozit ve organik asitler elde edilir. Bu bitkinin bizlere olan büyük faydalarından bazıları idrar ve adet söktürmesi, migreni ve çarpıntıları kesmesi, hazımsızlığa iyi gelmesidir. Bunların yanı sıra safra arttırıcı, mide ve bağırsak uyarıcı etkisine sahiptir.

Çörekotu: Bu bitki koklandığı takdirde baş ağrısını keser. Aynı zamanda çörekotu vücuda zindelik ve kuvvet verir. Hazmı kolaylaştıran çörek otu aynı zamanda bağırsak ve mide gazlarını da söker.

 

Fesleğen: Fesleğen kokusu itibari ile tahtakurusu ve sivrisinek gibi haşereleri kaçırır. Bizler için faydalı olan yönleri ise öksürüğü kesmesi, arı sokmalarında faydalı olması ve baş dönmesini durdurmasıdır.

Hodan: Hodan bitkisinin yalnızca yaprakları ve çiçekleri kullanılmalıdır. Fazla miktarlar da madeni tuzlar, reçine ve müsilaj içermektedir. Çiçekleri ve yaprakları ter vermekte, balgam söktürmekte ve ter vermektedir. Öksürüğe ve boğaz ağrılarına da iyi gelir.

Melisa: Bu bitki genelde çay olarak kullanılmaktadır. Migren, hazımsızlık ve baş ağrılarına, kulak çınlaması ve baş dönmesine iyi gelmektedir. Ayrıca sıkıntıları ve huzursuzluğu giderdiği gibi yaprakları antiseptik, terletici, midevi gazları söktürürcü özelliklere de sahiptir.

Mine Çiçeği: Diğer bir adı ile güvercin otu da denilen mine çiçeği tıbbı olarak teskin edici ve kabız edici özelliğe sahiptir. Mafsal ve baş ağrılarını dindirir. Ayrıca uykusuzluk ve yorgunluğu da gidermektedir.

Ökseotu: Bu bitki genelde sara ve akciğer kanamalarında kullanılır. Damar kireçlenmelerine iyi gelen ökseotu aynı zamanda kalp atışlarını da arttırma özelliğine sahiptir.

Sinameki Otu: Ülkemiz de çok fazla kullanılan sinameki otu genel de müshil ilacı olarak kullanılır. Ancak spastik kabızlık ve kolitte kullanılmamalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder