Gastrit Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?
Gastrit denilen rahatsızlık aslında mide astarının iltihaplanması durumudur. Gastrit rahatsızlığının nedeni genellikle alkol bağımlılığı ve kötü beslenmedir.
Gastrite enden olan diğer sebepler arasında sigara tiryakiliği, sinir rahatsızlığı, vitamin eksikliği ve sinir rahatsızlıkları da bulunmaktadır.
Gastritin Belirtileri Nelerdir?
Gastritin belirtileri arasında mide bulantısı, bunu takiben kusma durumu, ishal, karın ağrısı ve besin zehirlenmesi belirtilerine benzeyen belirtiler vardır.
Gastrit Nasıl Tedavi Edilir?
Gastritin bitkisel tedavisi kişinin mide astarını korumasına yönelik mideyi sakinleştiren tedavilerdir.
Gastrit ile savaşırken ilk bilmeniz gereken husus çay, kahve, baharat, turşu, alkol ve kızartmalardan uzak durmanız gerektiğidir.
Ayrıca gastrit hastası olan kişiler aralıklar ile büyük öğünler yemek yerine sık sık ancak aralıklar ile ve azar azar yemek yemelidir.
Gastriti yatıştırmaya yönelik bitkisel tedaviler arasında hatmi çiçeği, meyan kökü, karaağaç, su rezenesi, papatya ve boy otu bulunmaktadır.
Tedaviyi uygulamak için 2 tatlı kaşığı kadar boy otu tohumunu 1 cezve içerisinde ve en az 10 ila 15 dakika kadar yavaş bir şekilde kaynatın ve sonrasında 1 tatlı kaşığı kadar kuru papatya olan fincana tohum suyunu süzün. Eğer fincanda yeteri kadar süzülen su yok ise fincanın üzerine fincanı tamamlamak için temiz sıcak su ilave edebilirsiniz.
Avrupa da genellikle gastrit tedavisi için 1 fincan sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı kadar melisa, nane ve rezene tohumu eklenir. İsterseniz bu tedaviyi de deneyebilirsiniz.