Evdeki Kötü Koku Kaynağı Olabilecek 5 Şey
Evdeki kötü koku kaynağı genellikle beklemiş yiyecekler, sorunlu tesisat, evin yeterli havalandırılmaması gibi durumlardan kaynaklanabilir. Öncelikle kokunun kaynağını bulmanız ve bu durumdan kurtulmanın yollarını aramanız gerekir. Evdeki kötü koku kaynağını bulmanıza yardımcı olacak 5 ipucu yazının devamında!
Bu Yazıda Neler Var?
Evdeki Kötü Koku Nedenleri ve Çözümleri
Evinizde nedenini bilmediğiniz bir koku var ve evdeki ağır koku nasıl giderilir? Diye merak ediyorsanız, detaylar yazının devamında!
1- Banyo Havlusu
Her banyo sonrası banyo havlularınızı, havlupana ya da balkona asarak hızlı bir şekilde kurumalarını sağlamanız gerekir. Kuruyamayan havlular çok kısa sürede kötü bir koku yaymaya başlar, bu koku bazen yıkasanız dahi havlularınızdan çıkmayabilir. Havlularınızdaki kötü koku eve yayılır ve koku emen maddeler ve eşyalar hangileri diye evin içinde arar durursunuz.
Nem ve sıcaklığın oldukça fazla olduğu banyolarda bekleyen havlular mantar, bakteri ve küf üremesine neden olur. Banyonuzdaki kötü kokunun sebebi havlularınız olabilir. Havluları kuruduktan sonra kir sepetine atarak koku oluşumunu engelleyebilirsiniz.
2- Banyo, Lavabo Giderleri
Evdeki kötü koku kaynağı giderleriniz olabilir. Lavabo, duş, çamaşır ve bulaşık makinesi giderleri zamanla tıkanıp kötü bir kokuya sebep olur. Kokudan kurtulmak için lavabo ve duş giderlerinde lavabo açıcı kullanabilirsiniz. Çamaşır ve bulaşık makinesi giderlerinden gelen kötü kokularda ise eskiyen boruları değiştirerek kötü kokudan kurtulabilirsiniz.
3- Hasarlı Onarımdan Kaynaklı Küf Oluşumları
Evde bir rutubet kokusu var ve evdeki rutubet kokusu nasıl giderilir? Sorusunun cevabını arıyorsanız bu yazı tam size göre!
Hasarlı ve yalıtımsız duvarlar, bakımsız çatılar duvarlarda neme ve küfe neden olarak rutubet oluşturur. Hasarın giderilmesi, duvardan gelen koku için duvarların temiz bir bezle silinmesi ya da uygun boya kullanılarak boyanması sayesinde küf oluşumunu engelleyebilirsiniz.
4- El Bezi, Sünger ve Temizlik Bezleri
Mutfakta veya banyoda sıklıkla kullanılan temizlik bezleri veya süngerler bakteri yuvası haline gelerek kötü kokuya neden olabilir. Mutfakta kullanılan bezlerin yıkama sonrası asılarak kurutulması, eskiyen süngerlerin kısa sürede yenisi ile değiştirilmesi kötü kokudan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
5- Evdeki Kötü Koku Kaynağı Halı ve Kilimler Olabilir
Odada koku var ama yerden geliyorsa koku halı ve kilimlerinizden geliyor olabilir. Evcil hayvan sahibi olmadığınız halde temiz halılarınızdan bile koku geliyor olabilir. Halı yıkama firmaları yıkama sonrası tam kurutma sağlamadan paketleyerek tarafınıza teslim etmiş olabilir ya da kendiniz yıkayıp astığınız halılarınızın geç kurumasına neden olmuş olabilirsiniz. Halıya dökülen bir bardak su bile halının kokmasına sebep olabilir. Süpürme işlemini uzun aralıklarla yapıyorsanız, evinizi gerektiği kadar havalandırmıyorsanız bu durum halı ve kilimlerinizde kötü kokuya neden olabilir.
Kuruduğundan emin olduğunuz halılarınızı serin, güneşte havalandırın, evinizi sık sık süpürmeyi ihmal etmeyin, en az günde 3 kez havalandırın evdeki kötü koku probleminin geçtiğini fark edeceksiniz.
İlginizi çekecek diğer yazı: Camdaki Yağmur Lekesi Nasıl Çıkar?