Evde Hazırlanan Balgam Söktürücüler (Çaylar)

Evde Hazırlanan Balgam Söktürücüler (Çaylar)

Bronşlarda üretilen mukus ciğerlere gelen ölü hücreleri ve toz parçalarını vücuttan dışarıya atmada yardımcıdır. Mukus, solunum sistemini etkileyen herhangi bir hastalıkta normalden çok daha fazla üretilmektedir. Ayrıca mukus bu tür hastalık durumlarında daha yapışkan ve daha kıvamlı bir hal alır.

Bu yüzden de bronşlar fazla bir şekilde üretilen ve daha koyu ve kıvamlı olan bu mukuslar ile tıkanır. Ayrıca bu durum yüzünden kişinin nefesi daralıp mikropların da üreyebilmeleri için uygun bir ortam meydana gelir.

Bronşlarda bulunan mukus birikmesi nedeni ile meydana gelebilecek bir takım hastalıkları engelleyebilmek için mutlaka balgam söktürücü ilaçlar kullanılmalıdır. Eğer, istenirse doğal olarak evde hazırlayacağınız balgam söktürücü çaylar da aynı şekilde ilaçlar gibi faydalı olacaktır.

Balgam Söktürücü Bitki Çayları

En iyi balgam söktürücüler evde hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bitki çaylarıdır. Balgam söktürmede en şifalı olan bitki çaylarının hangileri olduğunu söylemeden önce çayları süzmek için mutlaka temiz gazlı bez kullanmanız gerektiğini ve çayları metal süzgeçler ile süzmemeniz gerektiğini hatırlatmak isteriz. Fazlaca hazırladığınız bitki çaylarını isterseniz temiz cam kavanozlarda kısa bir süre de olsa saklayabilirisiniz.

Ebegümeci Çayı: 15 gram kadar gülhatmi çiçeği, 15 gram kadar ebegümeci çiçeği, 15 gram kadar öksürük otu yaprağı, 15 gram kadar sığırkuyruğu bitkilerinin hepsini elleriniz ile bir güzel ufalayın ve hepsini birbirine karıştırın. Daha sonra 1 çorba kaşığı karışımın üzerine yaklaşık olarak 200 gram kadar kaynar su ekleyin. Bu şekilde hiç dokunmadan 15 ila 20 dakika kadar kendi halinde demlenmeye bırakın. 20 dakika sonra temiz bir gazlı bez ile bu çayı süzün ve günde en az 100 gramlık fincanlarda kadar ve 3 defa tüketmeye çalışın.

Sinir Otu Çayı: 45 gram meyan kökü, 60 gram öksürük otu yaprağı ve 45 gram kadar sinirotu yaprağını iyice ufaladıktan sonra 1 çorba kaşığı karışımın üzerine yaklaşık olarak 200 gram kadar kaynar su ekleyin ve 20 dakika boyunca demlenmesi için dinlendirin. Daha sonra temiz bir gazlı bez ile bu çayı süzün ve günde en az 100 gramlık fincanlarda kadar ve 3 defa içmeye çalışın.

Gülhatmi Çiçeği Çayı: 30 gr öksürük otu yaprağı, 15 gr keklik otu ve 30 gr gülhatmi çiçeğini iyice ufalayın ve her zamanki gibi karıştırın.1 çorba kaşığı karışıma 500 gram kadar kaynar su ekleyin. Bu şekilde hiç dokunmadan 15 ila 20 dakika kadar kendi halinde demlenmesi için bırakın. Aynı şekilde süzdükten sonra günde 3 defa ve her seferinde 100 gram olmak üzere yemeklerden sonra için.

Öksürük Otu Çayı: 15 gram öksürük otu yaprağı, 15 gram meyankökü ve 15 gram gülhatmi kökü bitkilerinin kök kısımlarını ufalayın ve yapraklar ile birlikte karıştırın. Sadece 15 gram kadar karışımın üzerine 200 gram kadar kaynar su ilave edin ve 20 dakika boyunca demlenmesi için dinlendirin. Demlenen karışımı süzdükten sonra yemek sonralarında 100 gramlık fincanlarda en az günde 3 defa için.

Gülhatmi Kökü Çayı: 15 gram inula kökü, 15 gram meyankökü ve 15 gram gülhatmi kökünü ufaladıktan sonra karıştırın. Bu sefer sadece 30 gram kadar karışımın üstüne 200 gram kadar kaynar su ekleyin ve kısık ocak ateşinde sadece 10 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız çayı süzdükten sonra en az her üç saatte bir en 50 gram kadar için.

Meyan Kökü Çayı: 15 gram dereotu, 30 gram gülhatmi çiçeği kökü ve 30 gram meyankökü bitkilerini ufalayıp karıştırın. 1 çorba kaşığı karışımın üzerine yaklaşık olarak 400 gram kadar kaynar su ekleyin. Bu şekilde hiç dokunmadan 15 ila 20 dakika kadar kendi halinde demlenmeye bırakın. Yaklaşık 20 dakika sonra temiz bir gazlı bez ile bu çayı süzün ve her 3 saatte bir 40 gram kadarını için.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder