Evde Deri Temizliği Nasıl Yapılır, Evde Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Deri Temizliği Nasıl Yapılır, Evde Deri Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri eşya yada döşemelerinizi isterseniz kuru temizlemeye verebilirsiniz. Fakat bu özel temizlik yöntemi size biraz tuzluya mal olabilir. O yüzden yine evde kendi imkânlarımız ile yapacağımız temizleme işlemleri ile deri eşyalarımızı temizlemeyi tercih etmeliyiz. Unutulmaması gereken deri eşya ve döşemelerin temizliği değil bu eşyaların düzenli olarak bakımının yapılmasıdır.

Deri Eşya, Döşeme Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Deri eşyalarınızı ve deri döşemeliklerinizi temiz ve nemli bir bez ve sabun ile yıkayın. Keten tohumu yağı ve sirke solüsyonu ile zaman zaman deri döşemelik ve eşyalarınızın bakımını yapın. Bu bakım deri eşyalarınızı ve döşemeliklerinizi cilalar ve deride çatlak oluşmasını engeller.

Deri üzerindeki beyaz su lekelerini çıkartmak istiyorsanız lekeli olan bölgeleri vazelin ile kaplayın ve bu şekilde birkaç gün boyunca bekletin. Daha sonra yumuşak bir bez yardımı silin. Vazelin ve saç spreyi yardımı ile deri eşya ve döşemeliklerinizden mürekkep ve tükenmez kalem lekelerini kolayca çıkartabilirsiniz.

deri canta bakimiKoyun Derisi Bakımı Ve Temizliği
Araba koltukları, paspas, palto ve benzeri hayvan derilerini temizleyebilen herhangi bir temizleme malzemesi ile kuru temizleyicide temizlemeleri yapılabilir.

Fakat evde kendiniz temizlik yapmak istiyorsanız o zaman koyun postu aşırı kirli değil ise halı temizleme tozu ile temizlemeyi deneyebilirsiniz. Yünün içine temizleme tozunu serpin ve elleriniz ile temizleme işlemini yapın. Yağı ve tozu emmesi için temizleyiciyi bol miktarda kullanınız.

Temizleyeceğiniz eşyayı rulo haline getirip bir plastik torbanın içerisine koyun. Kalan tozu çırpmadan önce yada süpürge ile süpürmeden önce en az 12 saat boyunca bekletin. Daha sonra yünü fırçalayın ve kullanmadan önce tekrar silin.

Bazı deri parçalarının arka kısımları işlenmiş olabilir. Bu yüzden üretici talimatlarını dikkatli bir şekilde okumalısınız. Kesinlikle sıcak su kullanmayın ve temizlediğiniz eşyanın kuruması için temizliği rüzgarlı bir günde yapmayı tercih edin. Eğer elektrikli kurutucu kullanıyorsanız o zaman en düşük ısıya ayarladığınızdan emin olmalısınız.

Deri (Rugan) Temizliği
Rugan deriyi temizlemek için sirke ile ıslatılmış temiz bir bez ile silin daha sonra tekrar temiz ve yumuşak bir bez yardımı ile tekrar silin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder