Ev Temizlik Ve Bakım İpuçları; Çamaşır Makinesi
Hiçbir zaman için çamaşır makinesini susuz bir şekilde çalıştırmayın. Çamaşırlarınızı yıkamak için gerekli olacak suyun miktarını dikkatli bir şekilde ayarlayın.
Makinenizi çok fazla doldurmayın ve çamaşırlarınızın hepsini birden değil parçalara bölerek yıkayın.
Makineniz için her zaman kaliteli bir çamaşır deterjanı kullanın ve sürekli olarak deterjan markasını ya da türünü değiştirmeyin.
Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra mutlaka çamaşır tankının kuruması için makine kapağını açık bir şekilde bırakın.
Çamaşır Makinesi İpuçları
Çamaşır makinenizin sabun köpüğü taştıysa sakın telaşlanmayın ve hemen üzerine bir bardak kadar sirke dökün.
Eğer makineniz çalışırken çok fazla ses çıkarıyor ise bu makinenizin yerleşme ayarının yeniden kontrol edilmesi demektir ve bu yüzden de mutlaka hemen bir servis çağırın.
Aşırı yükleme; Çamaşır makinenizi kesinlikle fazla doldurmayın. Özellikle giysiler makine içerisinde rahat hareket edebilirler ise çok daha iyi bir şekilde temizlenirler.
Deterjan yapışmasın; Çamaşırları makineye atmadan önce mutlaka toz deterjanı sıcak ya da ılık suyun içerisinde eritin. Çünkü erimemiş olan parçalar kıyafetlerin köşelerine yapışıp kumaşa zarar verebilirler.
Köpüğü azaltın; Eğer köpüğü azaltmak isterseniz köpüğe biraz tuz serpin. Bu sayede köpüğün makineden taşmasını da önlemiş olursunuz.
Makinenizi temizleyin; Çamaşır makinenizi de temizlemeniz gerekiyor! Bunun için çamaşır makinenizin içerisine 1 litre kadar sirke dökün ve ılık sulu olarak makinenizi çalıştırın. Daha sonra bırakın makineniz hem yıkama hem de durulama evresini tamamlasın. Bu sayede makineye eklediğiniz sirke makine borularındaki kiri dahi temizleyecek ve size pırıl pırıl bir çamaşır makinesi verecektir.
Etiketlere dikkat; Kıyafetler üzerinde olan etiketleri kesip atmayın. Çünkü her kumaş aynı şekilde yıkanmaz! Eğer etiket cildinizi kesiyor ise ya da dışarıdan çok fazla belli oluyor ise etiketi kesin ancak çöpe atmayın. Kestiğiniz etiketleri makinenin yanına ya da üstüne etikete not düşerek saklayın.
Çamaşırları ayırın; Çamaşırlarınızı yıkamadan önce mutlaka uygun bir şekilde yığınlara ayırın. Örneğin pamuklular, ketenler ve beyazlar gibi.
Beyaz kıyafetlerinize sıcak su kullanın ve özellikle yünlüler, suni ipekler ve renkleri çabuk solabilen eşyalarınızı ise düşük ısılarda yıkayın.
Yeni aldığınız havlu ve kumaşları ile 3 ya da 4 yıkamada ayrı bir şekilde yıkayın ki bu havlu ya da kumaşlardaki yeni boyalar diğer kıyafetlerinizi de boyamasın.
Kireçli suyu giderin; Yumuşak olan su kumaşlar üzerinde set sudan çok daha etkilidir. Sürekli olarak kireçli su kullanmak demek kumaşları aşırı bir şekilde yıpratmak hatta bazı kumaşları grileştirmek demektir.
Eğer kullandığınız su gerçekten aşırı sert ise o zaman yumuşatıcı ya da çamaşır sodası kullanın. Bu sayede hem giysilerinizi hem de kesenizi korumuş olursunuz.
Sabun tozunu makineye eklemeden önce sabun kalıntısı ile uğraşmamak için suya çamaşır sodası ilave edin.
Suya çamaşır sodası eklemek demek suyun yumuşamasını sağlamak ve daha az çamaşır deterjanı kullanmak demektir.