Doğru İşi Bulma Taktikleri Nelerdir? İş Bulma Püf Noktaları

Doğru İşi Bulma Taktikleri Nelerdir? İş Bulma Püf Noktaları

Bu zamanda iş bulmak zaten oldukça zor. Ama kendiniz için doğru işi bulmak hepsinden daha zor. İnsanlar iş bulmasına buluyorlar ama buldukları iş doğru iş olmadığı için kısa bir süre sonra ya işi bırakıyorlar ya da iş yerinde mutlu olamadıkları için iş performanslarında ciddi düşüşler yaşanıyor ve işlerinde başarılı olamıyorlar. Kişinin kendisi için doğru işi bulamasının getirdiği sorunlar sadece bunla da sınırlı değil, kişi iş yerinde mutsuz olduğu için evde de mutluluğu yakalayamıyor. Ya iş stresini eve taşıyor ya da ev halkını istemeden de mutsuz ediyor.

Doğru İşi Bulma Taktikleri

Kariyer Kimliğiniz Nedir

  • Neden iş dünyasındasınız, pazarlayabileceğiniz becerileriniz nelerdir?
  • Yeni bir işe başladığınızda eski işinizden yanınızda hangi bilgileri getiriyorsunuz?
  • Bugüne kadarki kariyer başarılarınız nelerdir?
  • İş yeri tercihiniz nedir?
  • Nasıl bir ortamda ve hangi tür kişiler ile çalışmak istiyorsunuz?
  • Ne tür bir çalışma stili hoşunuza gitmekte?

Eğer yukarıdaki soruların yanıtını bilmiyorsanız o zaman kendinize bir kariyer planı yapmalısınız. Eğer bunu yapamıyorsanız o halde bir kariyer danışmanına başvurmanızın zamanı geldi demektir. Unutmamanız gereken asıl unsur iş bulmanın kendi elinizde olduğudur. Yani işe başlamaya ve iş hayatına hazır olup olmadığınıza önce kendiniz karar vermelisiniz.

Kariyer Hedefiniz Nedir?

  • Hangi tür bir iş dünyasında çalışmak istiyorsunuz?
  • Ne tür bir iş istiyorsunuz?
  • İş yerinde üstlenmek istediğiniz görev nedir?
  • Ne tür bir organizasyonun parçası olmak sizi mutlu edecektir?

Yukarıdaki sorulara cevap vermek için öncelikle araştırmacı olmak zorundasınız. Bulabildiğinizi her türlü kaynağı inceleyin. İnternet, dergi, kitap, kütüphane, kariyer merkezleri elinizin altında ulaşabildiğiniz her kaynak sizin için çok önemlidir. Unutmayın, nereye gideceğinize karar vermeden o yola çıkamazsınız.

Destek Olacak Materyalleri Hazırlayın
Size iş hayatında destek olabilecek tüm materyalleri bir paket haline getirin. Bunlar en başta, öz geçmişiniz, iş biyografiniz ve varsa kişisel kartvizitler içermelidir.

Uzmanlar İle Bağlantıda Olun
Seçtiğiniz meslek her ne ise o meslekteki kişiler il yakın iletişim halinde olun. Bu konuda profesyonel derneklere katılın. Firma veya organizasyon konusunda detaylı bir araştırma yapın. Unutmayın yüzlerce e mail atmak yerine konuda uzman bir kişi ile kuracağınız bir dostluk çok daha faydalıdır.

Hareket Planı Kurun
Kişisel olarak kariyer planı geliştirin ve uygulayın. Bütün adımları, katılmanız gereken tüm iş görüşmelerini, tanışmanız gereken kişileri, katılmanız gereken grupları ve daha istediğiniz her şeyi planlayın.

Formalitelerden Korkmayın
Her şeyden önemlisi iş görüşmesine hazır olmaktır. Zamanınız daralmadan iş görüşmesinde size sorulabilecek zor soruları düşünün ve bu sorulara hazırlık yapın. Bir arkadaşınız ile iş görüşmesi denemesi yapın. Sanki gerçek mülakat gibi oyuna her ikinizde hazırlanın ve ciddi bir şekilde iş görüşmesi denemesi yapın. Bu şekilde hem daha hazırlıklı olacak hem de karşınıza çıkabilecek zor sorulara örnekler almış olacaksınız.

İş Arayanların Çok Fazla Yaptığı Hatalar

  1. Net Olmamak: Her başarılarınızın, bilgilerinizin, beklentilerinizin, değerlerinizin ve ne istediğinizin farkında olmamak. Karşı tarafa kendini net ifade edememek.
  2. Pasif Olmak: İş arıyorsunuz o zaman her yolu kullanmak zorundasınız. Bu yüzden bu konuda pasif davranmayın girişken olun ve her bilgiyi değerlendirin.
  3. Hedef Belirleyememek: Yapacağınız en etkili iş arama durumu hedef belirlemektir. Özgeçmişinizi hedefinize uygun şekilde hazırlayın. Unutmayın her konuya değil hedefinize motive olmak size ciddi bir zaman kazandıracaktır.
  4. Tutarsız Olmak: Karşılığı olmayacağını bilseniz dahi her gün iş aramalısınız. Bu şekilde devam ederseniz ilerideki iş görüşmelerinizde kendinize olan güveniniz çok daha fazla artacaktır.
  5. Özgeçmişe İlgi Göstermemek: Unutmayın özgeçmişiniz karşı tarafı etkilemek için çok önemlidir. Özgeçmişinizde destan yazmasanız da anlamlı olan bir cv hazırlamanız şarttır.
  6. Kötümser Yaklaşmak: Sakın işverenlerin iş arayanları bezdirme gibi bir niyeti olduğunu sanmayın. İşverenler ihtiyaçlarını karşılayacak kendileri için en uygun kişiyi ararlar. Sizin yapmanız gereken ise işverene doğru kişi olduğunuzu kanıtlamaktır.
  7. Süreci Takip Etmemek: Unutmayın, teşekkür mektubu çok ama çok önemlidir bu şekilde karşı tarafa kendinizi nazik bir şekilde hatırlatmış olursunuz.
  8. Aşırı İddalı Olmak:İşe alım otoritelerini dikkate alın. Heyecanlı olmak ve meraklı olmak arasındaki ince çizgiye dikkat edin.
  9. Yalnız Olmayın: İş aramak ve bulmak ve bir kariyere yelken açmak kolay bir şey değildir beceri isteyen bir iştir. Bu yüzden bu yolda tek başınıza olmak zorunda değilsiniz. Her türlü bilgi kaynağını, desteği ve cesaret verici her şeyi yanınıza alın. işsiz geçireceğiniz her haftanın maliyeti size ağırdır bu yüzden iş aramaya başlamadan kariyer ve danışmanlık hizmetlerine yatırım yapmak sizin için çok daha ekonomik olacaktır. Kariyer gelişimi uzun sürebilecek bir olaydır. İşe alınsanız dahi geleceğiniz için plan yapmaktan vazgeçmeyin. Her an atılımcı olun ve her şeyi düşünün.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder