Cilt Lekeleri: Yüzdeki Lekeler Nasıl Gider
Güzelliğine düşkün olan bayanların en büyük derdi olan cilt lekeleri, birçok farklı sebeple oluşabiliyor. Zararlı güneş ışınlarının ciltle temas etmesi ve cildin buna karşı melanin oranını arttırmasıyla güneş lekeleri oluşmaya başlar. Lekelerin kısa sürede oluşmasına rağmen uzun sürede ciltten temizlenebilir, bu sebepten yüzdeki lekeler için kesin çözüm getiren yöntemleri uygulamamız gerekir. ‘Yüzdeki lekeler nasıl gider’ diye soruyorsan ilk önce cilt lekelerini neden olduğunu öğrenelim.
Bu Yazıda Neler Var?
Cilt Lekeleri Neden Oluşur?
Hücreler vücudun ısısını dengeler, dışarıdan gelen tozların vücuda zarar vermemesi için kalkan görevi yapar. Güneş ışınları cilde temas ettiğinde hücrede bulunan melanin salgısı( cilde renk veren madde) artmaya başlar. Bu sebeple ciltte benek benek ya da değişen büyüklükte kahverengi cilt lekeleri meydana gelir. Lekelerin en sık görüldüğü dönem yaz mevsimidir çünkü güneş ışınları çok dik vurmaktadır.
Cilt lekeleri, kış aylarında tedavi edilmektedir çünkü yaz aylarında temizlenen lekelerin tekrar oluşma riski fazladır. Cildin daha hassas yapıda olması ve kuruması da yaz aylarındaki cilt lekeleri problemini çoğaltmaktadır. Siz de cilt tipinizi öğrendikten sonra gerekli cilt koruma ürünlerini kullanmaya başlamalısınız.
Cilt lekelerine iyi gelen 7 tane doğal maske tarifini, cilt lekeleri için 7 doğal maske tarifi adlı yazımızda bulabilirsiniz.
Akne izleri nasıl oluşur?
Gün içinde cilde birçok toz zerrecikleri, is pas lekeleri yapışır ve temizlenmezse gözenekleri tıkayarak siyah nokta problemine yol açar. Günlük cilt bakımı yapmak ileride oluşacak cilt problemlerinin önüne geçmek için oldukça önemlidir. Uzun süre gözenekleri tıkayan tozlar hem görüntü olarak hem de sağlık açısından olumsuz etki oluşturur.
Siyah noktalar sıkılmadığında ciltte bakteriler oluşmaya başlar. Cildin yapısındaki sebumla(yağ) birleşince iltihaplanma meydana gelir ve ciltte akneler oluşmaya başlar. Sivilcelerin sıkılması, iltihabın tam kurumaması akne lekeleri gibi problemlere yol açar. Ciltteki çukurluklar ya da geçmeyen kızarık benekler kişinin cilt güzelliğine gölge düşürmektedir.
Akne lekeleri nasıl geçer?
Akne lekeleri klinik ortamlarda kimyasal peeling ya da lazer uygulamalarıyla silinebilmektedir. Akne gibi cilt lekeleri, derin izler olduğu için ölü hücrelerin tamamen temizlenmesi gerekmektedir. Birkaç seansta sonuç alabileceğiniz kimyasal peeling uygulaması, uzman estetisyenler tarafından gerçekleştirilir. Birçok meyve asidi bir arada toplanarak cilde sürülür ve cildin ölü tabakası ciltten soyulur. Cilt uygulamadan 1 hafta sonra kabuklanmaya ve sonrasında kendiliğinden soyulmaya başlar. Yeni ortaya çıkan hücreler pembemsi ve ince tabakadadır. Her türlü cilt lekeleri yüzden arındırılmıştır ve bu noktadan sonra cilt bebek gibi olur. Bu noktada cildin güneş ışınlarından korunması mühimdir, aksi takdirde yenden lekelenme oluşabilir.
Akne lekeleri nasıl geçer sorunuzun diğer cevabı, lazer cihazlarla lekelerin yok edilmesidir. Farklı fonksiyonlu birçok lazer cihazı, akne lekeleri için çözüm olmaktadır. Cihazın özelliklerine göre 3 ile 6 seans süren tedavi, zamanla cildin soyulmasına ve derin cilt lekeleri izlerin silinmesin, sağlar. Tedavi sürecinde doktorun önerildiği kremler kullanılarak ciltte yeni bir hasar oluşması engellenir.
Akne lekeleri için doğal maskeler adlı konuya mutlaka bir göz atınız.
Cilt lekeleri için kremler alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cilt lekelerinin oluşmasından sonra krem kullanmak maalesef yeterli olmuyor. Oluşmuş lekeler ancak cildin soyulmasıyla ortadan kalkıyor, kremlerin lekeler oluşmadan önce kullanılması gerekiyor. Cilt yapınızı öğrendikten sonra cildinize uygun güneş koruyucunuzu eczanelerden ya da güvenilir kozmetik markalardan satın alabilirsiniz.
Güneş koruyucular en az 30 en fazla 50 faktör içermeli. Bazı firmalar nemlendirici kremlerle güneş koruyucu kremleri birleştirmiştir ve cildinizi korurken nemlendiren ürünler oluşturmuştur. Koruyucu cilt kremleri alırken parfümlü olmamasına dikkat etmelisiniz. Kremlerinizin olabildiğince az kimyasal kullanışmış olmasını, gerekli alerjik testlerden geçmiş olmasını önemseyin. Cilt lekeleri için, güneşe çıkmadan önce koruyucu kreminizi ince bir tabaka halinde sürün ve cildinize iyice yedirin.
Cilt lekeleri için doğal maske
Cilt lekeleri için klinik ortamda yapılan tedaviler haricinde, bitkisel maskelerle kendi tedavinizi yapabilirsiniz. Evinizde bulunan şifa kokan bitkilerle akne lekelerinizi yok etmeniz kolaylaşır. Yemeklerden eksik etmediğiniz domates, cilt lekelerine çözüm oluşturmaktadır. Bir tane domatesi rendeleyerek iyice suyunu çıkarmalısınız. Ilık suyla iyice temizlediğiniz cildinize, domates suyunu elinizle ya da bir pamuk yardımıyla sürün. Yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra cildinizi suyla temizleyin.
Cilt lekelerine bitkisel çözüm arayanlara önerilen diğer yöntem elma sirkesidir. Yarım bardak suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyin ve cilt lekeleri üzerine karışımı sürün. Eğer güneşe çıkmayacaksanız karışım cildinizde uzun süre kalabilir. Özellikle yatmadan önce uygulayacağınız elma sirkesi maskesi sabaha kadar cildinizde kalırsa daha büyük etki gösterecektir. Karışımı dolapta saklayıp bitene kadar cildinizde kullanabilirsiniz.
Çil lekesi neden oluşur?
Çiller doğuştan ya da sonradan oluşabilmektedir. Doğum sonrasında çoğalabilir ya da güneş ışınlarından dolayı çoğalması söz konusudur. Çil lekesi vücudun herhangi bir yerinde olabilir ancak derinin güneş gören kısımlarında daha sık oluştuğu görülmüştür. Çillerin, ufak benekli ve kahverengi, siyah tonlarında olduğu görülür. Tüm cilt lekeleri gibi çiller de bitkisel yollarla yok edilebilir.
Çil lekeleri için bitkisel çözüm arayanlar için limon suyu önermekteyiz. Limon suyu doğal bir aside sahiptir ve kimyasal peeling, lazer operasyonlarıyla aynı etkiyi gösterebilmektedir. Hassas bir cildiniz varsa limon suyunu arıtılmış suyla karıştırmalısınız. Gün içinde, güneş görmeyen ortamlarda limon suyunu cildinize sürüp çillerinizden kurtulabilirsiniz.
Çil lekeleri için bitkisel çözümler nelerdir?
Çillerin çoğalmaması için güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş koruyucu kremleri kullanmalısınız. Özellikle yaz aylarında saat 11:00 ile 15:00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalmamaya dikkat etmemelisiniz. Uzmanlar, her mevsim koruyucu kremler kullanmayı önerir. Koruyucuları seçerken cildinizin elastikiyetine zarar vermemesine ve nemini azaltmamasına dikkat etmelisiniz. Çilleri yok eden kremler cildinizin hassasiyetinizi arttırabilir ve alerjik etki oluşmasına sebep olabilir. Bu sebeple kozmetik ürün seçimi çok önemlidir.
Çil lekeleri yok eden bitkisel maske, yoğurt ve karbonatla yapılmaktadır. Bir buçuk tatlı kaşığı yoğurdun içine bir çay kaşığı kadar karbonat koyup köpürene kadar karıştırın. Cilt lekesi olan alana sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Çil maskesi yaparken cildinizde hafif kaşıntı ve sıcaklık hissedeceksiniz, aşırı olmamak koşuluyla bu belirtiler lekelerin açıldığını gösterir. Çil lekelerine bitkisel çözüm formüllerini haftada iki kere uygulamalı ve 2 ay boyunca ara vermeden devam etmelisiniz. Çil tedavisi için daha detaylı konumuz olan çillerden kurtulmak için doğal yöntemler yazımıza bakmayı unutma.
Doğum lekesi tedavisi nasıldır?
Gebelik öncesinde ve doğum sonrasında oluşan lekeler, kendiliğinden geçebileceği gibi kalıcı da olabilir. İşi şansa bırakmamak için doğum lekesi tedavisine başlamalısınız ve hayatınızı olumsuz etkileyen cilt lekeleri probleminden doğal formüllerle kurtulmalısınız. Doğum lekeleri ciltteki belirli büyüklükteki kahverengi değişimlerdir, güneşe çıkınca çoğalırlar ve renklerinde koyulaşma meydana gelir.
Doğum tedavisi için bir yumurtanın akına, yarım limonun kabuğuna ve yarım çay kaşığı karbonata ihtiyacınız var. Limonu rendenin en küçük kısmından rendelemelisiniz, ardından içine bir yumurtanın akını ve karbonatı ekleyin. İyice karıştırıp cilt lekeleri üzerine masaj yaparak uygulayın, masajınız yaklaşık 15 dakika sürmeli. Bölgede ısınma, kızarıklık, kaşıntı görüldüğünde uygulamayı bırakın, cildinizi yıkamadan 10 dakika kadar bekletin. İki günde bir maskeyi sürmeli, 4 ay kadar farklı maskelerle birlikte uygulamalısınız.
Güneş lekeleri oluşma sebebi ve tedavisi
https://www.youtube.com/watch?v=hRifL4Nmpl4
Cilt lekeleri farklı sebeplerde ve farklı zamanlarda oluşumuna göre farklı isimler almaktadır. Güneş lekeleri en sık görülen cilt rahatsızlığıdır ve güneşe maruz kalmış her ciltte kolaylıkla oluşur. Hücre yapısı, kendi varlığını koruma, dışardan gelen zararlara karşı tepki gösterme şeklindedir. Güneşten gelen UV ışınlarını hücre bir tehlike olarak görür, yapısını korumak için melanin üretmeye başlar. Melanin, cildin kanser gibi ciddi sağlık sorunlarını engellemek için görev yapar ancak cilt lekeleri oluşmasına neden olur.
Güneş lekeleri nasıl geçer, lekelerin geçmesi için hangi maskeleri uygulayabilirim diyenlere harika sonuçlar veren 2 bitkisel çözüm hazırladık. Soğan suyuyla elma sirkesini karıştırıp lekelerle savaşan bir tonik hazırlayabilirsiniz. Soğanın bakterileri yok etme özelliği bulunur ve hücre yapısını destekleyicidir. Elma sirkesi doğal asidik yapısıyla kalınlaşmış ölü hücrelerin ciltten ayrışmasına yardım eder. Bir soğanın kabuklarını soyup rendeleyin, posasını iyice sıkın ve suyunu çıkarın. Soğan suyu içine bir buçuk tatlı kaşığı ev yapımı doğal sirkeyi ekleyin. Bir parça pamuğun üstüne hazırladığınız tonikten dökün, cilt lekesi olan cilde uygulayın. Karışımın içine birkaç damla zeytinyağı eklemeniz toniğinizin bozulmasını önleyecektir.
Güneş lekesi bitkisel çözüm, şarapla ve meyve asitleriyle yapılır. Bir tane rendelenmiş ekşi elma, bir tane rendelenmiş şeftali ya da kavun, 3 yemek kaşığı kadar şarap ve aynı miktarda şeker cam bir kavanozda karıştırılır. Gölge bir yerde 10-15 gün bekletilerek hepsinin özünün birbirine karışması sağlanır. Cildinizi bu karışımla düzenli olarak sildiğinizde cilt lekeleri yok olmaya başlayacaktır ve cildiniz canlanacaktır.
Sivilce nasıl oluşur, nasıl tedavi edilir?
Hormon dengesinin değişmesi, ergenlik dönemindeki hormon hareketleri, bazı organlardaki toksin birikmesi, cildin dış etkenlere bağlı mikrop kapması sivilcelerin oluşma sebepleridir. Sivilcelerin bazıları ilaçlarla tedavi edilmeli, aynı zamanda dışarıdan bakımlarla tedavi süreci hızlandırılmalıdır. Cilt lekeleri gibi sivilceler de uzun süre ciltte kalırsa, kişinin sağlığını olumsuza gider, sosyal yaşamında problemler oluşur. Birçok kişi yüzündeki sivilce izleri nedeniyle kendilerine olan özgüveni kaybederler, asosyal bir hayat yaşamaya başlarlar.
Sivilcelerin sebebini bulmak için küçük bir araştırma yapmak gerekir. Uzun süren ve iltihaplı akneler şeklinde boy gösteren sivilcelerinizin nedeni için mutlaka bir dermatoloğa gitmelisiniz. Sivilce oluşumu sebebini bulup gereken hamleleri atmalısınız. Sivilceleri azaltmak için cildin günlük temizliğini ihmal etmemelisiniz. Yağ içeren ürünlerden çok su bazlı olan kremleri tercih etmelisiniz. Sivilceler için maske hazırlamak istiyorsanız kil ve balı kullanabilirsiniz. Aynı oranda kil ve balı karıştırıp önceden temizlediğiniz cilde sürün. Maskeniz cildinizde yarım saat kadar durmalı, sonrasında ılık suyla masaj yaparak çıkartılmalıdır.
Suna Dumankaya Cilt lekeleri İçin Maskeler
Cilt lekeleri, kişilerin hayatını kötü etkilediğinden lekeleri en kısa zamanda geçirecek formülleri kullanmak gerekir. Ünlü cilt uzmanı Suna Dumankaya tarafından önerilen bitkisel çözümleri yapanlar olumlu sonuçlar almıştır. Cilt lekeleri için bitkisel çözüm ilk tarifi domates suyu, patatesin unu ve zeytinyağıyla yapılır. Bir yemek kaşığı kadar patatesin ununu kaseye alın, üzerine birkaç damla zeytinyağı ekleyin. Son olarak domates suyu ekleyerek krem kıvamında bir karışım elde edin. Maskenizi yüzünüze sürüp 20 dakika beklemede kalın. Ilık suya batırılmış pamukla cildinizi temizleyin.
Ünlü güzellik uzmanının cilt lekeleri için diğer önerisi, salatalıktır. İster salatalığın kabuğunu isterse kendisini cildinize sürmenizi tavsiye eder. Bol miktarda mineral içeren salatalığın sivilceleri küçülttüğü, cilt rengini açarak lekeleri yok ettiği görülmüştür. Günün her saati salatalık uygulamasını yapabilirsiniz, problemi olmayan cildinize de gönül rahatlığıyla sürebilirsiniz.
Yüz lekeleri için bitkisel formüller
Cilt lekeleri, vücudun her yerinde çıkabilir ancak en sık yüzlerde oluşmaktadır. Güneş ışınları, dıştan gelen cilt yıpratıcı etkiler yanında ellerin ve saçların yüze temas etmesi, bu bölgedeki cilt sorunlarının tetikleyicisi olur. Yüzdeki kahverengi lekeler oluştuğu ilk sıralarda açık tonda ve küçükken, uzun süre UV ışınlarına maruz kalamaya devam ettikçe büyüyecektir ve rengi koyulaşacaktır.
Yüzdeki kahverengi lekeler için limon suyu, gül suyu, sirke üçlüsünden yardım alabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı gül suyuna, aynı oranlarda elma sirkesi ve limon suyu ilave edin. Yüz lekeleri üzerine bu etkili bileşenleri sürün ve 10 dakika kurumasını bekleyin, sonrasında bol suyla cildinizi yıkayın. Yüz lekeleri geçene kadar bu etkili suyla cildinizi silebilirsiniz.
Yüzdeki lekelere ne iyi gelir?
Limon suyu, elma suyu, domates suyu ve çilek suyu cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir. Bu malzemeleri tek tek cilde sürebileceğiniz gibi birkaç tanesini birleştirerek de uygulama yapabilirsiniz. Yüzdeki lekeler sıra sürede geçmeyeceğinden önerilen maskelerin en az 4 ay uygulanması zorunludur. Sadece birkaç kez uygulamada yüz lekeleri için büyük çözümler beklememek gerekir.
Cilt lekeleri için doğal maske yapımı, soğan ve sarımsakla yapılabilir. Bir sarımsağı ikiye bölün ve sadece yüz lekeleri üzerine sarımsağı sürün, aynı işlemi soğanla da uygulayabilirsiniz. Soğan ve sarımsak yüz lekeleri rengini açacaktır ve bölgedeki bakterilerin yok edilmesini sağlayacaktır.
Yüz lekeleri için bitkisel çözüm formüllerini uygularken, cildinizde alerjik etki gösteren malzemeleri farketmeniz gerekiyor. Şu ana kadar bilmediğiniz bir alerjiniz ortaya çıkabilir, böyle bir durumda maske uygulamasını sonlandırmalısınız. Önerilen maskeleri aynı ölçüde ve şekilde yaptığınızda cilt lekeleri kısa sürede tarih olacaktır, güzellikler sizinle olsun.