Cam duşakabin nasıl temizlenir ? Duşakabin su lekeleri nasıl çıkar ?

Cam duşakabin nasıl temizlenir ? Duşakabin su lekeleri nasıl çıkar ?

Çok güzel bir banyonuz var,lakin güzel şeyler sahip olmak ve onların bakımı her zaman zor olmuştur. İpuçlarım.Com olarak size bu gün banyo yaptıktan sonra duşakabinlerimizin bakımı ve temizliği hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Duşakabin canımı silmek için neler gerekir en ekonomik şekilde ?
Belli başlı temizlik şirketleri yapıyor bu tarz işleri lakin o tarz şirketler için gelir seviyenizin iyi olması gerekiyor.Bizim gibi orta halli aileler için duşakabin cami nasıl temizlenir konusunu araştırdım.

 

Konuyu derinleştirmeden duşakabin cami nasıl temizlenir tarifine geçelim.
Duşakabin camini temizlerken bize gerekli olan malzemeler:

  • Kireç Çözücü
  • Sert Bir Fırça
  • Temizlik Süngeri Fiberli
  • Az Mıktar Cif
  • Fayans Temizleyici
  • Armatör Temizleyici
  • Cam Sil Cam Kazıma Aparatı
  • Bulaşık Teli (yumuşak)
  • Pamuklu Bez

Demiş olabilirsiniz bir çok şey gerekiyormuş lakin bu saydığım eşyaların bir çoğu belki tamamı evimizde bulunmaktadır.

Kireç ve sabun artıklarından kurtulmak için kireç sökücümüzü o bölgelerin üstüne püskürtüyoruz.
Biraz bekledikten sonra püskütmüş olduğumuz kireç sökücü maddemizi bulaşık temizin ve cam kazımmak için kullanacağımız aparat sayesinde kireç ve sabun atıklarımız duşakabin camizdan zemine doğru kayacaklardır.

Duşa kabin nasıl parlatılır?

Evinizi temizlediniz, koskoca evin temizliğinin ardından sonra sıra geldi banyonuza. Banyonuzun her yeri tamam ama plastik ya da cam materyalden yapılmış olan duşa kabinlerimiz ne olacak?

Banyonun temizlemesi en zor yerlerinden biri olan duşa kabin sürekli suya maruz kaldığından su lekeleri ve kireç kaçınılmaz hale geliyor. Peki, duşa kabin nasıl tertemiz ve ışıl ışıl görünebilir?

 

Bunu yapmanın birkaç yöntemi bulunmaktadır. Öncelikle duşa kabin temizliği için kireç sökücüler, banyo yüzeyi temizleyiciler ve krem deterjanlar işe yarayabilir. Camları bu tür temizleyicilerle temizlerken yapmanız gereken malzemeyi duşa kabine yayarak bir sünger aracılığıyla ovarak temizlemektir. Daha sonra durulanan duşa kabin parlak ve lekesiz olacaktır.

Cam ve çerçevenin arasındaki yerleri temizlemek için eski bir diş fırçası iş görecektir. Eğer deterjanlarda kimyasal olduğundan doğal, evde bulunan ürünlerle duşa kabinlerinizi temizlemek isterseniz bunun da çözümü var. Tabii ki parlaklık için en çok önerilen doğal ürünümüz olan sirkedir. Sirkeyle silinen duşa kabin inci gibi parlayacak görenleri hayrete düşürecektir.

 

Ayrıca buna ek olarak saf sirke diye bilinen beyaz sirke ile karbonatı karıştırarak sildiğiniz duşa kabininiz kireç lekelerinden arınmış parıl parıl parlayan bir duşa kabin olacaktır. Burada yapılması gereken sirke ve karbonatı karıştırarak macun elde etmektir. Daha sonra bu macunları duşa kabinin üzerinde bir tabaka oluşturacak şekilde sürün ve yarım saat bekletin. Daha sonra durulanan duşa kabinleriniz parlaklığıyla gözlerinizi kamaştıracaktır.

Fayanslardaki küf ve kireç nasıl temizlenir ?

Yukarıdaki işlemin ardından fayans temizliğize geçelimki fayanslarımızda kireç küf oluşumuna engel olalım. Öncelikle bir önceki işlemden banyomuzu iyice kurtarıp temizlememiz gerekiyor.Banyo içerisine bol tazzikli şu yardımı ile kireç sökücü maddemizinden arıtıyoruz.
Bu işlemi yapma sebeplerimizin başında insan sağlığı gelmektedir. Birden fazla kimyasal maddenin bir birine karışması doğrultusunda doğacak olan zehirli gaz tehtidini yok edelimki bu gazları solumak zorunda kalmayalım herşeyden önce sağlık sevgili ipuçlarım.com takipçileri.

Temizleme işlemizden sonra fayanslarımızın arasındaki leke ve küflerden kurtulmak için fayans temizliyici maddemizi kullanıyoruz. Sert fırçamız sayesindede iyice fırçalıyoruz. Bu işlem sonunda banyomuzu yeniden bol şu ile yıkıyoruz.
İşimizin yarısı bitti bile arkadaşlar az daha sabır temiz sağlıklı bir duşakabınımize ulaşacağız.

Armatör ve Duş Başlıkları Nasıl Temizlenmeli?

Duşakabınımızın içerisindeki armatör ve duş başlıklarımızın temizlenmesi için üzelerine yeteri miktarda armatör temizleyici maddemizi püskürtüyoruz.Muhakkak azda olsa bir bekleme ve ilacın iyice iç bölgelere yerleşmesi adına zaman veriniz.Bekleme işlemizden sonra Fiberli süngerimiz ile iyice övüyoruz.ovalama işlemizin ardından şu yardımı ile duruluyoruz.

 

Hafif nemli olan duşakabin camlarımızı iç kısımni ve dış kısımını silme işlemize geçelim.Bu işlem için pamuklu bir cam silme bezinden faydalanız ve camalrda şu izi kalmasına gözen gösteriniz malum bu şu damları bize leke olarak karşımıza gelecektir.
Son işlem olarakta mümkün olduğu kadarı ile pamuklu bez yardımı ile amatör ve duş başlıklarımızı kurulayın. Tabiki kurulama işlemizi fayanslarımız içinde uyguluyoruz.

Duşakabin temizliği kaç günde bir yapılmalıdır?

Benim tavsiyem 15 günde bir bu işlemin uygulanmasıdır lakin bir ay içerisinde bir defa olmak üzerede duşakabin temizliğinizi yapabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 11 YORUM
  1. Ayşegül TÜRKSEVER dedi ki:

    Gerçekten çok faydalı bir yazı yazmışsınız, duşakabinlerin temizliği çok zor oluyor ve sürekli su lekeleri ve kireçlenme oluyor. İnsanların en çok kafayı taktığı konulardan birine açıklık getirmişsiniz. Ben de bir ekleme yapmak istiyorum, duşakabinler için çıkarılan özel duşakabin temizleyicileri var, onları duş yaptıktan sonra sıkıp suyla temizleyince hiç damla tutmuyor. Hem de kireç lekelerini temizliyor. Bence her iş için özel yapılan ürünleri kullanmak daha mantıklı, böyle bir ürün için tavsiye isterseniz link de vereyim bir bakıp detaylı bilgi alabilirsiniz : Link silinmiştir.

    Yorum yapma şansı verdiğiniz için teşekkür ederim, güzel yazılarınızın devamını beklerim. 🙂

    1. Yonetici dedi ki:

      Yorumunuz için teşekkürler. Yalnız linkin izi silmek zorunda kaldım kusura bakmayın. Sitenizin tanıtımını yapmak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.

  2. Naz dedi ki:

    Bilgiler için teşekkürler.Keşke bu kadar fazla yazım yanlışınız olmasaydı…

    1. İpuçlarım dedi ki:

      Haklısınız Naz hanım, Bu yazıyı yaklaşık 2,5 yıl önce yazmıştım. Yani daha çok acemiydim yazma konusunda.

  3. yesim akkan dedi ki:

    valla sule hanıma katılıyorum bende kullanıyorum 2 seneye yaklaştı ürünü uygulayalı halen ne su lekesi ne kireç tutuyor. bu kadar kimyasal kullanmadan siliyorum tertemiz pırılpırıl oluyor.

  4. Kamera Sistemleri dedi ki:

    çok teşekkürler, sizleri takip edeceğiz

  5. ılker tol dedi ki:

    Malzemelere imamda ekleyin bukadar kimyasallar sonra

    1. İpuçlarım dedi ki:

      İlker bey, yorumunuzu okurken küçük bir gülümseme oluştu yüzümde. Lakin size hak vermemekte imkansız. Gerçekten bir çok kimyasal madde adı kullanıldı konuda ama bu maddeler olmadan istediğimiz hijyenik temizliğe kavuşmakta zor olacaktır.

  6. ılker tol dedi ki:

    Imami yazmayı unutmussunuz

  7. Sule Toptas dedi ki:

    Ben nanolife duşakabin ve kireç lekesi önleyici ürününü kullanıyorum. Hiç böyle zahmetlere katlanmıyorum.

    1. Ferdi Yücel dedi ki:

      Sule hanim bizimle paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederiz umarım misafirlerimiz bu bilgilerden faydalanırlar.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder