Boyalı Kalem Ve Kurşun Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?
Kumaşların üzerinden renkli kalemlerden bulaşmış olan lekeleri temizlemek için ilk önce leke fazlalığını dikkatli bir şekilde kazıyın. Sonra lekenin üstüne deterjanı sürün ve sonrasında durulama yapın ve iyice kurutun. Eğer leke inatçı ise temizleme sıvısı kullanarak temizleme işlemi yapılabilir.
Polyester, naylon, keten ve akrilik kumaşlar yıkanarak temizleme işlemi yapılabilir. Yün kumaşlarda ise iki tane temiz beyaz kurutma kâğıdının arasına yerleştirildikten sonra üzerine ılık ütü basılmak sureti ile leke çıkartılabilir. Leke emildiği sürece yeni ev temiz kâğıt ile yeni kâğıtlar kullanılmalıdır. Bu işlem uygulanırken lekenin kumaşın üzerinde dağılmamasına özen gösterin. Eğer renkli kalemlerin lekesi çıkmaz ise lekeli olan bölgenin üzerine temizleme çözücü uygulanmalıdır.
Kumaş üzerinden renkli kalemlerin lekelerini temizlemenin bir diğer yolu da birkaç tane temiz kâğıt havlunun üstüne kumaşın lekeli kısmını koyun. Daha sonra petrol içerikli çözücü bir sıvıyı püskürtün ve birkaç dakika sıvıyı lekenin üzerinde bırakın. Sonrasında kumaşı diğer tarafa çevirin ve kumaşın diğer tarafını da spreyleyin ve birkaç dakika bu şekilde bekletin. Daha sonra lekeli kısma deterjan uygulayın ve leke geçene dek aynı işlemleri gerekirse tekrarlayın. Yağ lekelerini daha doğrusu yağ izlerini temizleyebilmek için lekeli kumaşı elinizde yıkayın. Lekenin çıktığından emin olduktan sonra çamaşır makinesinde her zaman olduğu gibi yıkayın.
Tezgâh üzerindeki renkli kalem lekelerini temizlemek için lekelerin üzerine silikon sprey uygulayarak temizleme işlemini yapın.
Kurşun Kalem Lekesi Nasıl Temizlenir?
Kurşun kalem lekelerini genellikle yumuşak ve temiz bir silgi yardımı ile ya da karbon tetra klor ile sürtmek sureti ile temizleyebilirsiniz. Eğer gerekli görürseniz ön yıkama leke temizleyici spreyi de uygulayıp sonrasında normal temizleme işlemi uygulayabilirsiniz.
Eğer leke probleminiz kurşun kalem ya da renkli kalem lekesi değil de kumaş, döşemelik, deri ya da giysiye bulaşmış olan mürekkep lekesi ise o zaman mutlaka döşemelik, deri, giysi ve kumaştan mürekkep lekesi nasıl çıkar isimli makalemize de bir göz atmalısınız.
Evettttt :))
Cok saolun
gerçektenn işe yarıyo mu