Böbreklerimiz Ne İşe Yarar, Böbreklerimiz Çalışmazsa Ne Olur?

Böbreklerimiz Ne İşe Yarar, Böbreklerimiz Çalışmazsa Ne Olur?

Böbreklerimiz sanıldığı gibi tek bir işin değil aksine birçok işin üstesinden gelmektedir. Böbreklerimiz bizler için hayati önem taşıyan organlarımız arasında yer almaktadır. Bu makalemizde böbreklerimizin görevleri ile birlikte eğer çalışmazlar ise vücudumuzda hangi işlevlerin yerine getirilemeyeceğini ve sonuçlarını hep birlikte tekrardan hatırlayacak ve belki de bilmediğimiz birçok şeyi öğreneceğiz.

Böbreklerimiz Ne İşe Yarar?

1)Öncelikle yediğimiz besinlerdeki işe yaramayan ve hatta bazen bizler için kanda biriken ve çok zararlı olan üre, keratin ve ürik asit gibi bazı maddeleri dışarıya atmak. Böbrekler bu ve bunun gibi zararlı maddeleri idrar yardımı ile vücudumuzdan atarlar.

Görev Yerine Gelmese: Eğer bu gibi zararlı maddeler vücuttan atılmaz ve birikim yapmaya devam ederse birçok organımız görevini yapamaz hatta işlemez hale gelebilir. Böbrek yetmezliği görülen hastalarda genelde uyku, halsizlik, kusma, bulantı ve nefes darlığı gibi olaylar bu yüzden meydana gelir.

2) Vücudumuz çok fazla farklı tuzlar barındırmaktadır. Ve böbreklerimizin en önemli görevleri arasında vücudumuzdaki tuz ve su dengesini düzenlemek ve tansiyonu da ayarlamak vardır. Çok fazla su içtiğinizde nasıl çok aşırı idrar ihtiyacı hissediyorsanız işte çok fazla tuz içeren gıdalar yediğinizde de vücudunuza fazla gelen tuzları yine böbrekler atmaktadır.

Görev Yerine Gelmese: Eğer içtiğiniz fazla su ile yediğiniz fazla tuzu dışarı atamazsanız yani böbrekler görevini yerine getiremez ise işte o zaman fazla su bacaklarımız ve gözlerimizde şişkinlik, aşırı derecede kilo alımı ve yüksek tansiyon sorunları ile karşı karşıya kalırız. Ve eğer müdahale edilmez ve bu durum devam eder ise akciğerlerde su birikmesi sonucu nefes darlığı sorunu ortaya çıkar. Vücutta tuz birikme durumu söz konusu olduğunda ise o zaman halsizlik ile başlar ve sonrasında felç durumuna ve hatta kalp durmasına dahi yol açar.

3) Kemik iliğimizde oluşturulan kanın miktarını yine böbreklerimiz belirlemektedir.

Görev Yerine Gelmese: Eğer böbreklerimiz bu görevi yerine getiremez ise kemik iliği böbreklerden emir alamaz ve yeterli miktarda kan üretemez. Bu yüzden de kansızlık sonucu çabuk yorulma, halsizlik, iştahsızlık, baş dönmesi ve çarpıntı sorunları ortaya çıkar.

4) Böbreklerimizin diğer önemli görevlerinden bir tanesi vücudumuzun yapı taşı olan ve bizleri ayakta tutan kemiklerimize sağlamlığını ve gelişimini sağalmaktır. Kemiklerimize sert yapısını kazandıran kalsiyum ve fosfor maddeleri gıda yolu ile vücuda alındıktan sonra bağırsaklarda emilir ve kemiklere yerleştirilir. İşte bu işleri ayarlamak ile görevli olan D vitamininin yapmak ve fazla gelen fosfor ve kalsiyumu dışarı atma görevleri böbreklerimizdedir.

Görev Yerine Gelmese: Eğer bu görevler yerine gelmez ise vücutta fosfor fazlalığı ile birlikte kalsiyum azlığı başlar. Özellikle bu durum çocuklarda kemik gelişimini engeller ve boy kısalığı ile birlikte gelişme geriliği baş gösterir.

5) Vücudun kimyasal dengesini sağlamak yine böbreklerin görevidir. Organlarımız ancak bu kimyasal denge sayesinde uygun bir şekilde işlevlerini yapabilirler. Böbrekler vücuttaki fazla gelen hormonları dışarı atmak sureti ile kanı temizler ve fazla gelen hormonların yol açabileceği zararları engeller.

Görev Yerine Gelmese: Bu işlemler yerine gelmez ise vücudumuzun kimyasal dengesi bozulur. Kalp, akciğer ve beyin gibi hayati organlarımız işlevlerini düzgün şekilde yerine getiremezler. Ayrıca bazı hormonlar kanda birikir ve buna bağlı olarak vücutta yan etkiler meydana gelir.

bobrek hastaligi (640 x 320)6) İçtiğimiz ilaçların yararlı etkilerinden sonra geride kalan bazı artıklar vücut için zararlı olabilir. Bu yüzden ilaçların yan ürünleri vücuttan dışarı atılmak zorundadır. Böbrekler yine bu işte de devreye girer ve karaciğer ile ortak çalışarak bu yan etmenleri vücuttan dışarı atar.

Görev Yerine Gelmese: Bu görev tamamlanamaz ise ilaçlar ile birlikte zararlı etkileri de vücutta birikim yapar ve bunun sonucunda da çok sayıda yan etki ile birlikte zehirlenme belirtisi ortaya çıkar. Bu yüzden özellikle böbrek hastalığı olan kişilerin gelişi güzel ilaç kullanmaları çok sakıncalıdır.

Böbreklerimiz İflas Ederse Ne Olur?
Belki böbrekler iflas ettiğinde yaşam şansımızın olamayacağını düşünmektesiniz ama bu kanı yanlıştır. Çünkü artık ilerleyen teknoloji sayesinde böbreklerin üstlendiği her türlü görevi yerine getiren teknik ve uygulamalar vardır. Böbrekleri kesinlikle çalışmayan kişiler dahi uygun yöntemler sayesinde uzun ve sağlıklı bir hayat yaşayabilirler.

Bu Teknikler Ülkemizde Var mıdır?
Evet, iflas eden böbreklerin tüm görevlerinin yerine getirilmesini sağlayacak olan uygun teknikler ülkemizde en iyi şekilde sunulmaktadır. Böbrek hastalığına karşı dikkatli olmak ve sağlığımıza bakmak zaten görevimizdir anca kronik böbrek hastalığından yani böbreklerin iflasından korkmamalısınız. Ülkemizde uygun yöntemler ile ayakta duran hata sağlıklı ve uzun yaşam sürmenin yanı sıra çalışabilen ve topluma katkıda bulunan birçok kişi vardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder