Barış Çiçeğinin Hastalık Ve Tedavileri
Barış Çiçeği, diğer tüm bitkilerde olduğu gibi yaşadığı böceklenmelerden, hatalı saksı değiştirmeden ve yanlış bakımdan dolayı hastalık geliştirebilir. Kırmızı örümcek, yaprak biti ve unlu bitler, çiçekten beslenebilen zararlıların başında gelir. Bunların dışında en fazla karşılaştığımız hastalık türü ise Phytophthora parasitica’dır. Fungal bir hastalıktır. Hastalık, yapraklarda üreme organlarını üretir. Bu hastalıklar çiçekte enfeksiyonlara neden olabiliyor. Yağmur ve su sıçramaları, hastalığın yayılmasına neden olur.
Öncelikle Barış Çiçeği’ne bulaşan zararlılar ile ilaçlama yöntemi sonucu başa çıkabilirsiniz. Bitki ürünleri satan marketlerden, ilaçlama yerlerinden ve çiçekçilerden ilaç edinebilirsiniz. Bu tarz hastalıkların ve böceklenmelerin önüne geçebilmek adına dayanıklı bitkileri tercih etmenizde yarar var. İyi topraklar seçmelisiniz ve bitkileri su stresinde bırakmamalısınız. Kalsiyum ve magnezyum gübrelemesine dikkat edilmelidir. Aşırı sulamadan kaçınılmalıdır. Ne tarz ilaçlamaların ve vitaminlerin kullanılması gerektiğini de bitki yetiştiricilerine sorabilirsiniz.
Barış Çiçeği Yaprakları Neden Solup Kurur:
Kırmızı örümcek, yaprak biti ve unlu bitlerin bulaştığı Barış Çiçekleri’nde sararma ve kuruma görülebilir. Bu, yanlış sulamadan ve bakım yetersizliğinden de ortaya çıkar. Nemli ortamda kalması, toprak nemine göre sulanması, ara sıra ışığa yön değiştirmesi gereken bu bitkinin, böceklenmesi sırasında ilaçlama yapılmasında yarar vardır.
Yaprakları Neden Sararır?
Yeterince bakımı yapılmayan, hastalık bulaşmış barış çiçeğinde solup kuruma haricinde yapraklarında sararma da meydana gelebilir.