Annenin Yediği Besinler Süte Ne Zaman Geçer?
Doğum yaptıktan sonra bebeğin beslenmesi açısından, hamilelik sürecinde ve sonrasında anne sütü önemli bir rol oynar. Anneler gebelikten itibaren yedikleriyle, içtikleriyle sağlıklı bir şekilde süt gelmesi için özen gösterirler yalnız bazen anneleri korkutan durumlar vardır.
Bunlardan en çok karşılaşılanı süt gelmesi için tüketilen yiyecek miktarı ve bu besinler ne zaman süte geçeceğidir. Emziren anneler düzenli bir şekilde beslenip, stresten uzak durduklarında da besinler gereken süre içinde süt üretecektir.
Aşırı yemekten kaçının, sağlıklı beslenme yeterli
Emziren anneler bazen süt gelmeyeceği telaşıyla çok fazla yemek yerler ancak bu yanlış bir davranıştır. Onun yerine ayva, soğan, maydanoz, portakal ve yeşilbiber gibi taze meyve sebzelerden bol bol tüketmelidir.
Aşırı yemek yerine, besin değeri yüksek gıdalarla beslenmek ancak süte fayda sağlar. Ayrıca bu dönemde üç litreye yakın su tüketilmesi gerekmektedir. Sıvı ihtiyacınızı komposto, limonata, ayran gibi içeceklerden karşılayabilirsiniz ancak emzirme döneminde çay ve kahveden uzak durmalısınız.
Yemekler kaç saate süte dönüşür?
Emziren annelerin yedikleri 12 saat içinde kana karışıp, süte dönüşür. Ancak bu süreçten sonra bebeğin içebileceği halini alır. Emziren anneler olarak bu dönemde hem kendiniz hem de bebeğiniz için yediklerini özenle seçmeli ve bol miktarda sıvı tüketmelisiniz.
Yediklerim ne zaman süte geçer telaşı ile hızlı ve fazla yememeli, sağlıklı bir diyet izlemelisiniz.