Deri böceği hakkında bilgiler ve kurtulma yolları
Deri böceği kanatlı bir böcektir ve uzun mesafe uçabilme kapasitesine sahiptir. Bu böceklerin insanlara ya da hayvanlara bulaşma özellikleri yoktur ancak yaşam alanları hayvansal ürünler olduğundan zaman zaman evlerimize de dadanırlar.
Çok sağlam bir çene yapısına sahip olan deri böceği, yemek istediği eşyaya ulaşabilmek için önüne çıkan naylon, plastik vs gibi maddeleri de kemirebilir.
En sevdiği besinler evlerimizde bolca bulunan yün, deri, ipek ve kıldan yapılmış eşyalardır.Bu eşyaları büyük bir iştahla yerler ve ciddi anlamda maddi zarar verirler.
Isırma özellikleri ya da zehirli olma durumları yoktur ama yaşamak için insanların ve hayvanların olduğu ortamları seçmek zorundadır ki bu da sonuçta yenen birçok hayvansal eşya demektir.
Aynı zamanda hayvan leşlerinden, hayvan atıklarından da beslendikleri için üzerlerinde mikrop da taşıyabilirler.
DERİ BÖCEĞİ İLAÇLAMA
Deri böceğinin yerleştiği bir bölgede tek mücadele yolu ilaçlama yapmaktır. Evdeki bir takım amatör denemeler işe yaramayacaktır. İlaçlamada sıvı böcek ilacı kullanılmalıdır. Bu ilaçların zehir etkisi son derece yüksek olduğundan, mutlaka profesyonel firmalar tarafından uygulanmalıdır. Yanlış ilaç uygulaması mücadelede etkisiz olacağından doğru ilaç kullanımı çok önemlidir.
Deri böcekleri en çok sıcak mevsimleri severler ve harekete geçerler. Bu mevsimlerde bu haşereye karşı etkin önlemler alınmalıdır aksi takdirde pek çok eşyaya zarar vererek hem maddi kayıplara yol açarlar hem de taşıdıkları bakteriler nedeniyle sağlığımızı tehdit ederler.
Deri böceği ve uyuz böceği ile alakalı sorular:
1- Deri böceği nedir ve Gözle görülebilir mi?
Deri böceği türleri farklıdır gözle zor görülebilen böceklerdir. Deri böceği insanların ve hayvanların deri ve deri ürünleri ile beslenen parazitlerdir.
2- Deri böceği ne yer?
Deri böceği türlerine bağlı olarak farklı besinler ile beslenirler. Deri böceklerinin bazı türleri deri, yün, kıl, et, salam ve hayvansal ürünleri yerken, insanda uyuza neden olan deri böcekleri ise sadece insanın deri ve kanından beslenirler.
3- Deri böceği ilacı nerden alınır?
Deri böceği ilacı ve ilaçlaması için mutlak ilaçlama firması ile irtibat sağlanmalı. İnsana bulaşan deri böceği ilacı için doktora gidilmeli ve ilaçlama için ilaçlama şirketine başvurulmalı.
4- Deri böceği nerden bulaşır?
Deri böceği (uyuz böceği) insana farklı şekillerde bulaşır. Deri böceği pis ortamlardan, uyuz hastalığı olan kişilerden ve bu kişilerin eşyalarından bulaşır.
5- Deri böceği hangi mevsimde daha çok görülür?
Deri böceği ilkbahar ve sonbahar aylarında daha yaygın olarak görülür.