Aynı Anda 10 İşe Birden Nasıl Yetişirim?
Vakit nakit değil mi sevgili hanımlar ve beyler. Artık zaman farklı aynı güne bazen 10 hatta daha fazla iş sığdırmamız gerektiği zamanlar oluyor öyle değil mi? Pekiyi ama bu kadar işi nasıl olup da bir güne sığdıracak ve aynı anda nasıl olup da hem sağlıklı kalabilecek hem de sevdiklerimize vakit ayırabileceğiz.Tamam, tamam sevgili ipuçlarım okuyucularımız size aynı günde nasıl 10 işe birden yetişebilirsiniz bunun sırrını vereceğim.
Aynı Günde 10 İş Birden Yapmanın Sırları Nelerdir?
1. Bunun ilk ve en önemli adımı en önceliği olan işleri yani ilk yapılması gereken işleri bir an önce bitirmektir. Sizden beklenilen nedir ya da işiniz sizden ilk olarak ne yapmanızı bekliyor, günün ilk önceliğini siz tespit etmek zorundasınız. Zamanı ve gücü sınırlı kişilerin önceliklerini belirlemeleri gerekir.
2. İş bölümü yapın, en başta öncelikleri belirlemiştiniz öyle değil mi? Şimdi sıra iş bölümü yapmakta yani kimin neyi yapacağını paylaştırmakta. Hangi işleri iş yerindeki veya evdeki kişilere aktarabilirsiniz. Unutmayın bu uygulamalar hem iş hayatı hem de ev hayatı için geçerli uygulamalardır. Sadece bizzat sizin yapmanız gerekenleri belirlemelisiniz hem iş hayatınız da hem de evde.
3. İşe başlarken hızlı davranın. Öncelikleri belirlediniz ve belki de iş ayrımı dahi yaptınız ama bu kadarı işlere yetişmenize yetmez. Hiç vakit kaybetmeden yapmanız gereken işlere kendinizi vermeli ve işe hemen başlamalısınız. Ne kadar işlere erken başlarsanız sizin için o kadar iyi olacaktır.
4. Planlamak her şeyden daha önemlidir. İster iş hayatınız olsun isterse ev hayatınız tüm işleri hafta başında ya da günün sabahı sıraya koyup planlama yapmanız gerekir. Yapacağınız işleri zaman sırasına göre değil önem sırasına göre planlamalısınız. Hafta sonunda ise hafta içi yaptığınız hataları gözden geçirmeli ve sizi yavaşlatan hataları bir daha yapmamak için belirlemelisiniz.
5. Panik ve telaşı bir kenara bırakın. İş yerinde veya evde yapılacak işler söz konusu olduğunda paniklemek asla aklınıza gelmemesi gereken bir durumdur. Bir sorun ya da pürüz çıktığında hemen olayın üzerine atlamayın ve soğukkanlılık ile olayı analiz edin ve buna uygun şekilde yapmanız gereken tavrı belirleyin.
6. ‘’Hayır’’ demenin yollarını öğrenin. Yani gereksiz istek ve işler çıktığında ve bu işler size ait işler değil ise bunlara kibarca hayır demeyi bilin. Hem kendinizi hem de vaktinizi korumayı bilin. Eğer bunu yapmazsanız elinizdeki işleri dahi yetiştiremez ve fazladan enerji ve zaman harcamak zorunda kalırsınız. ‘’Hayır’’ dediğiniz kişilere neden bunu dediğinizi açıklamayı ihmal etmeyin.
7. Her şeyi siz yapmayın! Her şeyi ben hallederim, aman onu da bana bırak, ben yaparım 2 dakikamı almaz gibi lafları etmeyi bırakın. Başka bir değiş ile başkalarının hamallığını sakın üstlenmeyin. Oradan 2 dakika buradan 5 dakika derken saatlerinizi başkalarının işlerini halletmeye harcamayın.
8. Detaylara her zaman dikkat edin. Şimdi sırası değil, bu benim işim hiç değil, bu vakitte bu olur mu gibi laflar da sizi tehlikeye düşürebilir. Hangi konunun öncelik sahibi olduğuna dikkat edin. Bazen küçük gibi görünen detaylar çok şeylere sebep olabilir.
9. Az yorulun ve çok iş yapın. Zaman, imkan ve enerjinizi harcadığınızda en iyi verimi alacağınız işleri yapmaya özen gösterin. Yani öncelikleri yönetmeyi unutmayın.
10. Dinlemekten kaçmayın. Unutmayın çalışmak ve ev işleri yapmak kadar dinlenmekte önemlidir. Çünkü belli bir süre sonra beyniniz size gerekli sinyali gönderip kendinize vakit ayırmanız gerektiğini söyleyecektir. Eğer beyninize kulak verir ve hem dinlenebileceğiniz hem de aynı anda size keyif veren şeyleri yaparsanız yeni bir haftaya çok daha zinde ve keyifli girer böylece de bir çok işin üstesinden daha kolay gelirsiniz.