Hamileler İçin Şifalı Bitkiler
Bu makalemiz sadece ve sadece hanımları ilgilendirmekte. Evet, konumuz hamilelik ve şifalı bitkiler bu yüzden bu yazı sadece biz hanımlara özel. Bazı hanım arkadaşlarımız hamileliği çok rahat geçirirken bazı arkadaşlarımız hamilelik dönemini maalesef çok rahat atlatamamakta hatta hamileliğin başından bu yana çok rahatsız geçirebilmekteler. İşte bu nedenden dolayı bu yazıyı hazırlama gereği duydum. Hamileliğini rahat geçiremeyen bayan arkadaşlarımızı hamileler için şifalı bitkiler makalemiz aracılığı ile birazda olsun bilgilendirmek ve onların birazda olsa nefes almasını sağlamak istedim. Hamileler için şifalı bitkiler yazımızda hamilelik sırasında yaşayabileceğiniz rahatsızlıkları ve bunları şifalı bitkiler aracılığı ile nasıl yatıştıracağınızı anlatmaya başlamak istiyorum.
Hamilelik Sırasındaki Rahatsızlıklar
Sırt Ağrısı: Hamilelikte en sık rastlanan sırt ağrısını yatıştırmak için öncelikle güzel bir banyo almanız gerektiğini bilmelisiniz. Banyo suyunuza ekleyeceğiniz 5-6 damla kadar lavanta yağı eğer lavanta yağı yoksa bir paket süzülmüş papatya çayını ekleyin. Eğer ikisi de yok ise evde o halde 1 tatlı kaşığı kadar kantaron veya badem yağı ekleyin. Eğer ağrınız hafif bir ağrı değil de şiddetli bir ağrı ise o zaman banyo suyunuza yukarıdaki karışımlarla birlikte içine biraz da karabiber yağı ya da bir damla kadar zencefil ekleyin. Bunların yanı sıra ağrınızı yatıştırmak için kendinize papatya ve kantaron içeren güzel bir çay hazırlayın. Unutmayın her fincan çay için 1 çay kaşığı ölçeğini unutmayın. Her bitkiden 1 çay kaşığı kadar. Hazırladığınız bu çayı günde 3 defa kadar içebilirsiniz.
Bitkinlik: unutmayın hanımlar hamilelik ciddi bir durumdur ve şakaya gelmez. Artık siz sadece kendiniz den değil bebeğinizden de sorumlusunuz. Bu yüzden düzenli olarak kan testlerinizi yaptırmayı unutmamalısınız. Bu testler sırasında demir eksikliği olup olmadığını belirlemeniz önemlidir. Çünkü bitkinlik demir eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir. Her ne sebep ile olursa olsun bitkinliğinizi gidermek için Sibirya gingsengi kullanabilirsiniz yalnız unutmayın günde 600 mili gramı geçmemeli.
Kabızlık: kabızlık sorununu yeterli derecede lif alarak gidermeniz gerekiyor. Bu konuda da elinizden geldiğince taze meyve ve hafif pişmiş sebze yemeniz gerekmektedir. Eğer yine bitkilerde yardım etsin derseniz o zaman karnıyarık otu, kabuğu veya tohumunu bu iş için idealdir. Bu dönemde ağır müshil tesirli bitkilerden uzak durmalısınız çünkü vücudunuz hamilelikten dolayı artık başka bir metabolizmik duyarlılık sergilemektedir. Eğer kabızlık devam ediyorsa karahindiba kökü, meyan veya ceviz ağacı gibi hafif ve rahatlatıcı bitkileri hamilelik döneminde tercih etmelisiniz. Eğer spazm halindeyseniz toz zencefil veya parçalanmış rezene yaprağı kullanabilirsiniz.
Mide Ekşimesi Ve hazımsızlık: Yine hamilelik döneminde sık sık karşımıza çıkan bu sorunu yenmek de mümkün sevgili hanımlar. Öncelikle şunu anlamalısınız hamilelikte günde 2-3 büyük ve ağır şekilde yemektense sık sık ama hafif ve güzel yemek yemek gerekir. Hamilelik döneminde özellikle baharatlı yiyeceklerden ve kahveden uzak durmaya çalışın. Yemeklerden sonra mümkünse bir fincan kadar melisa, papatya ve kedinanesi çayı ile midenizi bastırabilirsiniz. Yine bu rahatsızlıkları hafifletmek için yemeklerden önce yulaf lapası veya karaağaç tabletleri çiğneyebilirsiniz.
Sabah Rahatsızlığı: Nane, papatya, rezene, melisa, kara ısırgan, acı portakal bu rahatsızlık için kullanacağınız bitkiler arasındadır. Fakat bu rahatsızlığın en iyi çaresi 1 gramı geçmeyecek zencefildir. Bu bitkileri kaynatarak ya da demleyerek her seferde yarımşar fincanı geçmemek kaydı ile kullanabilirsiniz. Diğer bir alternatif olarak da bitkilerin tentürlerini eşit miktarlarda su ile sulandırabilir ve ayrı ayrı damlalık şişelerde saklayabilirsiniz. Bulantı geldiğini hissettiğinizde ya da kalkmadan önce seçtiğiniz her hangi birini dilinize 5-6 damla kadar damlatabilirsiniz.