Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?
Banyo temizliği hakkında bu yazımızın dışında banyo temizliği nasıl yapılmalı adlı yazımıza da mutlaka bir göz atınız. Birde banyodaki halıların temizliği hakkında yardıma ihtiyacın var ise banyo halıları nasıl temizlenir makalesine bakabilirsin.
Hijyen her şeyden önce gelen bir konudur. Sağlıklı bir yaşamın anahtarı mutfak temizliği olduğu kadar, lavabo, fayans ve banyo temizliğinden de geçer. Bu nedenle lavabo, fayans ve banyo temizliğinin nasıl yapıldığını bilmek ve bu kurallara göre hijyeni sağlamak sevdiklerimize ne kadar değer verdiğimizin bir nevi kanıtıdır. O halde gelin hep beraber bu önemli konularda tek tek neler yapabileceğimizi birlikte bir göz atalım.
Banyo Temizliğine İlk Nereden Başlanır?
- İşe ilk önce banyodaki çöp kovasını boşaltıp, içini dışını bir güzel cifle ovup bir güzel temizleyerek başlayacağız. Daha sonra temizlediğimiz çöp kovasını temiz bir yerde kurumaya bırakıyoruz.
- Köşe bucak saç tüyleri ve ufak tefek kirleri elektrik süpürgesi ile süpürüyoruz.
- Klozete, lavaboya ve duş bölgesine cif döküyoruz. Döktüğümüz cifi 10 dakika kadar döktüğümüz bölgelere işlemesi için bekliyoruz.
- 10 dakika kadar sonra ciflediğimiz bölgeleri iyice ovuyoruz. Ardından mümkünse durulama işlemini sıcak suyla yapıyoruz. Durulama işleminden sonra banyo aynasını iyice temizliyoruz.
- Son olarak ise cif den arındırıp sıcak su ile duruladığımız bölgeleri temiz bir bez yardımı ile kuruluyoruz. Burada unutulmaması gereken kural yer ve lavabo bölgeleri için ayrı ayrı kurulama bezleri kullanılmasıdır.
Pırıl Pırıl Fayanslar İçin Ne Yapmalı
Muhteşem görünen ve hijnenik fayanslara sahip olmak için öncelikle fayanslarımızı sık sık temizlememiz gerektiğini unutmayalım.
- Fayans temizliğine geçmeden önce banyodaki musluğu ya da duşun sıcak kısmını sonuna kadar getirip açın 5-6 dakika kadar suyun akıp banyonuzun fayanslarını sıcak buhar ile yumuşatmasına izin verin. Sıcak su akarken banyonuzun kapısının kapalı olduğundan emin olun bu şekilde fayanslar daki kirler yumuşayıp daha kolay temizlenebilir bir hale gelecektir.
- Banyonuzu temizlerken özellikle amonyaklı cif türü temizleyiciler kullanmaya gayret edin.
- Özellikle banyo temizliğinde por çöz ve tuz ruhu gibi aşırı ileri temizleyicileri kullanmak dan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür temizleyiciler havaya karışıp genzinize ve ciğerlerinizi tahrip edip sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sadece siz değil sevdiklerinizi de riske atabilir.
- Banyo temizliği nasıl yapılır, makalemizin son ipucu banyo temizliğinde kullandığımız fırçaların ne çok sert nede çok yumuşak olmamasına özen göstermektir. Banyomuzu temizleyeceğimiz fırçalar orta kalınlık da ve esnek olmalıdır bu şekilde hem fırçayı çok daha rahat kontrol edebilir hem de banyo hijyenini çok daha iyi sağlayabiliriz.
2030 yılında dünya su kaynaklarının çoğu bitmiş olacağı için uluslararası boyutta savaşların çıkmasından bahsediliyor.Siz de suyu sıcak ayarda sonuna kadar açıp, 5-6 dakika akıtın ki kirler yumuşasın demişsiniz.İnsanlar bu şekilde yanlış yönlendirilmemeli.Hele ki söz konusu yenilenemez kaynaklarsa…..
Deniz hanım haklısınız geleceğimizi de düşünmemiz gerekir.
dondurma lekesi nasıl gider size zahmet
Fatma hanım buyurun sorunuzun yanıtı.
http://www.ipuclarim.com/dondurma-lekesi-nasil-cikar/