Kol Şişmelerine Ne İyi Gelir?
Kol şişliği neden olur? İnsan vücudu her türlü zararlı maddeye karşı koyabilecek güçte yaratılmış olmasına rağmen biyolojik ve fizyolojik yetersizlikler yahut bağışıksızlık olayları birtakım sistem dengesizliğine sebep olmakta. Fiziksel rahatsızlıklardan bir tanesi de var ki günlük işlerimizi aksatmamıza ve derin ağrılar çekmemize sebebiyet veriyor.
Kol altında şişlik, eklem yerlerindeki zedelenme, burkulma ve spazmlar hem kişiye ağrı çektiriyor hem de dokulara zarar veriyor. Kol şişliği nasıl geçer? sorusuna yanıt aradığımız konumuzda sizlere alternatif tıp yardımı ile bir kaç öneride bulunabiliriz.
Kol altında şişlik ve ağrıyı anlatan konumuzun dışında ayaklarınızda şişmeler var ise, Şişen ayağa ne iyi gelir? adlı konumuza da göz atmanızı tavsiye ederim.
Kol şişikler neden oluşur?
- Uzun süreli yapılan yolculuklar,
- Ağırlık kaldırmak, uzun süre taşımak,
- Uyuma pozisyonundaki yanlışlıklar,
- Fazlaca masa başı çalışmaları yapmak,
- Uzun süre aynı açıda oturmak-uzanmak,
- Fazla tuzlu ve katkılı maddeler sonucu vücutta ödem oluşması,
- Aşırı stres sonucu sinirlerin gerilmesi ve düğümlere baskı yapması,
- Damar tıkanıklıkları gibi sebepler sonucunda kollarda, bacaklarda morarmalar, şişmeler ve hatta yağ bezleri gibi hissedilir büyüklükte bezecikler oluşabilir.
Eldeki imkânlarla neler yapılabilir, nasıl tedavi edilir?
Basit burkulma ve zedelenmeler için sıcak baskı tedavisi uygulanabilir. Böylece zedelenmiş dokular, gerilmiş sinirler esneyecek ve rahatsız edici ağrı ortadan kalkacaktır. Yolculuklar, ağırlık kaldırma ve fazla spor yapmaktan kaynaklanan ağrılar da yine sıcak baskı ve zeytinyağı ya da kas gevşetici kremlerle masaj yapılarak giderilebilir.
Bir de damar tıkanıklıkları var. Bunlar uzun süre hareketsiz kalmakla da doğrudan ilişkili. Damar tıkanıklığı kan pıhtılaşması ve akışın sağlanamamasından dolayı kütle/hacim oranının bozulması ile gerçekleşir. Şişmanlık, genetik faktörler, hamilelik dönemi rahatsızlıkları da buna neden olabilir. Pıhtılaşmanın kol şişmesindeki etkisi ile şöyle: Kan, pıhtılaştığı ve tıkanıklığa sebep olduğu noktada deriye basınç uygular. Bunun sonucunda da kızarıklıklara, deride tahrişe ve şişmeye sebep olur.
Sebepsiz yere şişen kollar uzunca süre eski haline dönmediyse vitamin eksikliği, burkulma demeyin ve hemen bir hekime başvurun. Zira kalpten ve akciğerden kaynaklı olabilecek damar tıkanıklıkları şişmeleri öldürücü veya felç riski taşıyan bir rahatsızlık olabilir.
güzel
Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş