Bebeklerde Göz Altı Kızarıklığı Nedenleri
Bebeklerde gözaltı kızarıklığı belli aralıklarla ortaya çıkabilir. Ebeveynlerin bu durumu göz ardı etmemesi gerekir. Büyüklerde gözaltı kızarıklığı bilgisayar kullanımı, fazla okuma gibi nedenlerle oluşabilmektedir ama bu durum küçükler için geçerli değildir. Küçüklerde gözaltı kızarıklığı bir rahatsızlığın işareti olabilir. Öncelikle doktora gitmenizde fayda var.
Bebeklerde gözaltı kızarıklığı nedenleri nedir peki? Önemli nedenlerinden biri enfeksiyondur. Bu durum genel olarak problem oluşturmayacak olsa da tam olarak nedeninin anlaşılabilmesi için bebeğin gerekli kontrollerinden geçirilmesi gerekilir. Gribal enfeksiyonlar, ateşli hastalıklar, alerjik hastalıklar, gözde yabancı cisim varlığı, göz kapağı bozuklukları, konjonktivite adı verilen göz enfeksiyonları ve çeşitli göz hastalıkların sonucu olarak gözaltı kızarıklığı oluşmuş olabilir. Bunun yanında sinek ısırığı, gözünü bir yere vurma, uykusuzluk ve aşırı ovalama sonucunda da oluşur.
Bebeklerde gözaltı kızarıklığı nedenleri:
- Kaza sonrası gözün çizilmesi, kızarıklık sulanma ile kendini gösterir.
- Altıncı aydan itibaren dış dünyayla teması artan bebeklerde kızarıklık alerjik olarak kaşıntı ve sulanma şeklinde ortaya çıkabilir.
- Özellikle bahar aylarında polenlere karşı alerjik duyarlılık nedeniyle sulanma, kaşıntı ile beraber kızarıklık görülür.
- Bazı bebeklerde güneş alerjisinin bir sonucu olarak gözaltı kızarıklığı oluşabiliyor.
Bebeklerde gözaltı kızarıklığı sonucu bebeğin göz muayenesinin yapılması alerjinin ilerlememesi ve kaşıntı ile enfeksiyon kapmaması açısından önemlidir. Gözaltı kızarıklığının oluştuğu zamandan itibaren takip edilmesi gerekir.
Bebeklerde gözaltı kızarıklığı ile birlikte:
- Sulanma
- Gözbebeğinde oluşan lekeler
- Şaşılık
- Gözlerin sürekli kayması
Olması durumunda acilen doktorunuza danışınız.
3 yaşındaki kızım grip olduktan sonra dudaklarında ve yüzünde kuruluk oluştu yüksek ateşli geçmişti hastalığı. ağız çevresinde ve göz çevresinde kızarıklıklar var nemlendiriciyle geçer mi