Havuzdaki yosunlar nasıl temizlenir?

Havuzdaki yosunlar nasıl temizlenir?

Özellikle havuz sahiplerinin en çok şikâyet ettiği ve kurtulmak için bir hayli emek isteyen yosunlar, uygun ortamı bulduklarında çok hızlı üreyen, sarı, siyah ve yeşil gibi birçok türü bulunan mikroskobik canlılardır. Peki, kötü bir koku oluşturan, kötü görünüme sebebiyet veren ve kayganlığından dolayı havuz sahiplerine tehlike oluşturabilecek olan yosunlar nasıl yok edilir?

Yosun yoğunluğu görülen bir havuzun öncelikle klor ihtiyacı olduğunu bilmemiz gerekir ve bu doğrultuda havuzun klor seviyesini yükseltmelisiniz. Havuz doldurulmadan önce fayans aralarında yıl boyunca oluşan boşluklar ve aralıkların kapatılması, derz bakımının yapılmış olması gerekir. Yosunu yok etmek için kullanılacak bir diğer yöntem de, yosun önleyici kimyasalı havuzun tüm yüzeyine uygulamak. Böylece tekrar etme ihtimali olan sorunu önlemiş olursunuz. Havuzda gerekli olan 1ppm miktarındaki klor da olması gereken seviyenin altına düşürülmemeli. Bu uygulamaları havuzdaki yosun temizlendikten sonra yapacağınız gibi önleyici olarak da her sezon yenilemelisiniz. Havuz suyundaki yosunları besleyici olan fosfat seviyesine de dikkat edilmeli.

Aynı zamanda şu aşamaları takip ederek de sudaki yosunu yok edebilirsiniz. İlk olarak büyük yosun kitlelerini havuz için olan kepçe ile alınız. Sonrasında Ph seviyesini 7,2-7,6 ölçüsünde, alkalinite seviyesini ise 80-120 ppm miktarında ayarlayınız. Ph ve alkalinite seviyelerini ayarladıktan sonra suyun rengini açmak için suya yüksek miktarda klor uygulayın. Bu miktar yaklaşık olarak su miktarının %56 sı kadar olmalı. Klor şokundan sonra bir gece bekleyip havuz filtresini 3, 4 defa ters yıkama yapacak şekilde durmadan çalıştırın. Bu uygulama bittikten sonra havuzun temizlendiğini göreceksiniz. Ayrıca bu aşamalar boyunca yosun önleyici ve yosun öldürücü kimyasal maddeler olarak didesilamonyumklorür ve benzalkodyumklorid kullanabilirsiniz.

Havuzdaki yosun büyürse zararları ne olur?

  • Havuzda bulanıklık ve kirli bir görünüm yaratırlar.
  • Yüzücülerin kaşınmasına sebep olabilirler
  • Yüzeyde kayganlık yarattığından havuzu kullananlar için tehlike oluştururlar.
  • Klor ihtiyacını artırırlar
  • Dezenfektanları absorbe ederler ve etkinliklerini azaltırlar.
  • Havuzda kötü bir tat ve kokuya neden olurlar.
  • Filtre sistemini tıkarlar.

Havuzdaki yosun oluşumu nasıl engellenir?

  • Sezon öncesinde mutlaka derz bakımı yapılmalı, dolgu malzemeleri ile çatlaklar kapatılmalıdır.
  • Bütün yüzeyler çok iyi temizlenmelidir.
  • Yosun önleyici havuz yüzeylerine sürülmelidir.
  • Yosun önleyicinin kurumasından sonra havuz su ile doldurulmalıdır.
  • Sezon içeresinde özellikle ölü noktalar çok iyi şekilde fırçalanmalı ve vakum yapılmalıdır.
  • Yosun önleyici ilavesi sürekli yapılmalıdır.
  • Serbest klor seviyesi 1 ppm ‘in altına düşürülmemelidir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. M.Murat Keleş dedi ki:

    Merhaba,
    Yosun sorununuzu ithalatını yaptığımız biopure ürünüyle çözebilirsiniz. 100 de yüz doğaldır.

  2. Hasansimsek dedi ki:

    Mrb bir havuzumuz var nasil temiz kalmasini saglayabilirz

    1. Kılıçhan havuz dedi ki:

      Merhabalar
      Havuz filtre sisteminde ve kullanılan kaliteli havuz kimyasallarında eksik olmadkça havuzunuzun temiz olmasını sağlayabilirsiniz. Havuz ile ilgili tüm ihtiyaçlarınız için bize danışabilirsiniz. Ayrıca Havuz Temizleme Robotlarındaki uygun fiyatlarımızı kaçırmayın.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder