Uzun araba yolculuklarında kaza riskini azaltmak için öneri ve tavsiyeler

Uzun araba yolculuklarında kaza riskini azaltmak için öneri ve tavsiyeler

Özellikle ülkemizde kaza oranları bayram ve tatil dönemlerinde oldukça yüksek seviyelere ulaşıyor. Sizler için uzun yolda araç kullanırken yapmanız gereken hayat kurtarabilecek önemleri araştırdık.

Yorgunluk; Yorgun yola çıkmak en büyük tehditlerden biridir. Yola çıktıktan bir kaç saat sonra yorgunluktan oluşabilecek uyuklamalar çok tehlikelidir. Uykunuzu kesinlikle iyice almadan yola çıkmayın.
Emniyet kemeri; Takmasını sevmeyen kişilere tek sorun su olacak, kemeri sevmediğin gibi hayatınıda mi sevmiyorsun? Emniyet kemeri kaza esnasında hayat kurtaracak öneme sahiptir. O yüzden arabaya ötürü oturmaz emniyet kemerinizi takınız.
Yoldan gözlerini ayırma, Arabadaki diğer yolcular ile konuşuyorsanız bile gözlerinizi kesinlikle yoldan ayırmayınız. Bir saniyede bile birçok olay olabilir, masala çok keskin bir dönemeç karşınıza çıkabilir veya öndeki araç ani fren yapabilir.
Tek şeritli dar yollar; Gidiş geliş trafiğe açık yollarda sollamaya çıkmadan önce ilk önce arkanızı kontrol ediniz, arkanızdan sizi sollamak için yola cıkmış baksa bir araç olabilir. Solama işlemine geçmeden önce acele etmeyin karsıdan gelen araba ile sollamak istediğiniz araçların hızını ve aradaki mesafeden enim olmadan çıkmayın. Hatalı sollama yüzünden ölümle ile sonuçlanacak kazalar meydana gelebilir.
Hız sınır uyarılarına dikkat; emin olun ki kimse kafasına göre yollara hız limiti uygulamıyor. Yollarda gördüğünüz hız limitleri o yol hakkında bize bilgi vermekte.Örneklemek gerekirse otobanda hız sinirini 80 km olarak ayarlanan bir yol yaklaşıyor, ama siz çok hızlısınız ve hızınıza orantılı olarak görüş mesafelerinde daralmalar ve yanlış hesaplamalar meydana gelecek.80 km hız siniri olan yolda keskin bir dönemeç var diyelim ve sizin hızın çok aşırı sizce neler olabilir? Kazanın nar sekli kötüdür, ama yavaş hızla kaza yapıldığında ölüm tehlikesi hızla giderken oluşan kazalara nazaran çok daha azdır.
Cep telefonu ile konuşma  Direksiyon başındayken cep telefonlarınızla konuşmanız, mesaj okumanız veya her hangi bir işlem için kullanmayınız. Cep telefonları dikkat dağıtan bir unsur olduğu için sizin dikkatinizi dağıtacaktır.
Belli sürelerde mola ver; Kendini yorgun hissettiğin her zaman mola vermek iyidir. Size tavsiyem ikişer saat arayla en az 5 dakika olmak üzere mola veriniz. Mola esnasında mutlaka araçtan çıkarak geziniz. Dışarıda yapacağınız kısa bir yürüyüş sizin kan dolaşımınızı hızlandıracaktır.
Araç takip mesafeni koru; ülkemizdeki kaza nedenlerin basında arkadan çarpa ile oluşan kazalar gelmektedir. Önünüzden giden bir araç ile en az bırakmanız gereken mesafe hızınızın yarısı olacaktır.100 KM hızla gidiyorsanız bunun yarısı 50 metre mesafe bırakınız.
Dış etkenlerden etkilenme; diğer şoförlerin yapacakları hata, sorumsuz davranış veya sizi kızdırma girişimlerine aldanmayın. Onlara sinirlenecek olursanız hırs yapıp sizinde hata yapmanıza neden olacaktır.
Uykunuz geldi; Saniyelik uyku bile yoldan çıkmanıza veya baksa bir araçla kaza yapmanıza neden olabilir. Bunları engellemek için lütfen arabayı en yakin park yerine çekiniz, en az yarim saat uyuyarak dinlenin.

Yukarıda belirttiğimiz önlemler hayat kurtaracak bilgilerdir. Lütfen tüm trafik kurallarına uyalım, acele etmeyelim ”acele ise şeytan karışır”.kazasız belasız yolculuklar dilerim.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. motor yarışı dedi ki:

    Motor ile uzun yola çıkanlar da dikkat etse iyi olur.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder