Keratin Bakımı Nedir? | Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
Keratin bakımı, canlılığını ve parlaklığını yitiren saçlara güç kazandırmak için yapılan bir bakımdır. Yıpranan, zaman içinde matlaşarak sağlıklı görünümünü kaybeden saçlara profesyonel kişiler tarafından keratin yüklemesi uygulanır. Peki, bu keratin saç bakımı nasıl yapılır? Evde keratin bakım yapılır mı?
Bu Yazıda Neler Var?
Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?
Son dönemde oldukça yaygınlaşan saç bakım rutinlerinden biri de keratin bakımı uygulamasıdır. Saçtaki elektriklenmeyi önlemek, canlılık ve parlaklık katmak için yapılan bu işlem genellikle Brezilya fönü ile karıştırılmaktadır. Keratin uygulaması saça yapılan bir bakımken Brezilya fönü daha kalıcı ve şekillendirmeye yönelik bir uygulamadır. Keratin uygulamasına saç botoksu da denilmektedir. Peki, keratin saç bakımı nasıl yapılır? İşte detaylar;
1- Saçın Temizlenmesi
Keratin uygulamasında en iyi sonucu elde etmek için öncelikle saçların temiz olması gerekir. Saçınıza uygun özel bir şampuan seçimi yapılır ve saçlar en az 2 kez art arda yıkanır.
2- Saç Kesimi
Keratin bakım işlemine başlamadan önce saç uçlarının 2-3 cm kestirilmesi gerekir. Yapılan bakım sayesinde saçlara ve saç uçlarına iyi gelecektir.
3- Kurutma İşlemi
Yıkanan saçlardaki fazla su havlu ile alınır. Keratin uygulamasına hazırlık için saç kurutma makinesi ile kurutulur. Bu aşamada saçın hafif nemli kalması gereklidir.
4- Keratin Uygulaması
İşlem aşamasında kolay uygulama için saçlar 4’e ayrılır ve bölüm bölüm ayrılan saçlara sırayla keratin sürülür. Bu aşamada keratinin saç derisine, enseye ve yüze temas etmemesi gerekir.
5- Tarama
Sağlıklı saçlar için keratin sürülen saç ince bir tarak ile taranır. Bu aşama, uygulanan kürün saça nüfuz etmesi açısından önemlidir.
6- Bekleme
Tüm saça keratin uygulaması yapıldıktan sonra saçlar toplanır ve bone ile sarılır. Keratin, 30 – 40 dakika boyunca saçta bekletilir. Evde keratin bakımı yapanlar bu aşamada dikkat etmeli, bekleme süresi 40 dakikayı aşmamalıdır.
7- Durulama
Keratin uygulaması sonrasında, şampuan kullanılmadan ılık su ile saçlar yıkanır. Bu aşama su temiz akana kadar tekrarlanır.
8- Şekil Verme
Yıkama sonrası saça ısı ile şekil verilir. Kıvırcık saçlılarda saç formunu bozmamak için düzleştirmeden keratin bakımı da yapılabilir.
Bu aşamada düzleştirici ya da maşa kullanılacaksa ısı kalın telli kıvırcık saçlar için 230 C, ince ve boyalı saçlar için 200 C, röfleli, platin sarı saçlar için 180 C olmalıdır.
9- Keratin Bakımı Sonrası Yıkama
Keratin bakım sürecinin tüm aşamaları tamamlandıktan sonra saçlarınızı 2-3 gün yıkamamanız önerilir. Keratin bakımı uygulamasının tüm saç telleriniz tarafından kabul edilmesi için belli bir süre yıkanmaması gerekir.
10- Saç Bakımı
Keratin bakım yaptıranlar saçların kalıcılığını korumak için sülfatsız şampuanlar ile yıkanması gerekir. Her boyama sonrası keratin bakım yapılırsa boyanın saçınıza verdiği zararı en aza indirebilirsiniz. Saçlarınızın daima daha sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.