Dropshipping Nasıl Yapılır? Dropshipping ile Nasıl Para Kazanılır?
Dropshipping, tedarikçi firma aracılığıyla, alıcı ile satıcı arasında köprü vazifesi gören zincirleme e-ticaret satış modelidir. Son dönemde tüketim toplumundaki artış beraberinde ihtiyaç artışı getirdi. Bu durum, alışveriş oranlarında da büyük yoğunluğa neden oldu.
Son dönemde gelişen teknoloji sayesinde, online alışverişte git gide yaygınlaşmaya başladı. Bu durumu, girişimcilerin e-ticaret modeline geçiş yapmalarına aracılık eden dropshippinge yönelmelerine neden olmuştur.
Dropshipping Nedir, Nasıl Yapılır?
Girişimcilerin ilgisini çeken e-ticaret modelleri, “Dropshipping ne demek?” sorusunu da beraberinde getirmiştir. Dropshipping; stoksuz e-ticaret modelidir. Alıcı ile satıcı arasında köprü görevi görür. Tedarikçi aracılığıyla satış yapılmasından dolayı ise zincirleme e-ticaret modeli olarak adlandırılır.
Dropshipping detayları ve bilinmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilir;
– E-ticaret yapmak için öncelikle satışın gerçekleştirileceği bir platform seçilir. Üyelik işlemleri de tamamlanarak yasal prosedüre uygun şekilde süreç başlatılır.
– Müşterinin ilgisini çekmek içinse, satış yapılacak mağaza vitrini web tasarımlarla süslenmelidir.
– Satış yapmak istenilen ve satış sayfasında yer alacak ürünlerin liste içeriği hazırlanarak ilgili siteye yükleme işlemi yapılmalıdır.
– Rekabetçiler araştırılmalı, rekabet piyasasına ve yasal yükümlülüklere uygun hareket edilmelidir.
– En önemli aşama olan tedarikçi seçimi doğru bir şekilde yapılmalıdır. Satışın temel prensibini oluşturan ve müşteriye karşı sorumluluk arz eden bir durum olmasından dolayı doğru tedarikçi seçimi oldukça önemlidir.
– İlgili kitleye ulaşmak içinse, farklı sosyal medya platformlarını kullanarak reklam yapmak gerekir.
Stoksuz E-ticaret Ne Gibi Faydalar Sağlar?
Son dönemde geçirilen pandemi süreci, online alışverişi hiç bilmeyen kişileri dahi kullanmaya yöneltti. Özellikle de günlük ihtiyaçlar için fiziksel mağazaya uğramadan, online alışveriş imkanından faydalanan kişilerin sayısı milyonları geçti. Girişimcilerin yöneldiği stoksuz e-ticaret modelinin faydaları şu şekilde sıralanabilir;
– İş yönetimi her yerden yapılabilir ve kolayca yönetilebilir.
– Kendi işinin patronu olma avantajı sağlamaktadır.
– Girişimcilik için gerekli olan piyasa giriş sermayesine ihtiyaç oldukça düşüktür.
– Ofis ve depolama alanı ihtiyacı yoktur. Stoksuz e-ticaret modelidir.
– Kargo maliyeti oldukça düşüktür. Satışı gerçekleşen ürünler tedarikçiler tarafından müşteriye gönderilir. Bu nedenle, kargo maliyeti sıfıra yakındır.
Stoksuz E-ticaret Yapmak İçin Sermaye Gerekir Mi?
Piyasaya giriş maliyetinin oldukça düşük olduğu bir e-ticaret modelidir. Satış yapmak istenilerek üye olunan platforma ödenen ücret ve tercih edilen yazılım ücreti dışında başka bir maliyet yoktur. Satış yaparak kazanç elde etme aşamasına geçene kadar, sadece ilk satışlar için bir bütçe ayarlamak yeterli olacaktır. Kargo maliyeti ise sıfıra yakın düzeydedir.
Depolama ve ofis ihtiyacı gerektirmeyen bir satış modeli olmasından dolayı maliyeti ise oldukça düşüktür. Doğru tedarikçi seçimi yapmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Aksi takdirde eksik ve hatalı ürün gönderimleri veya teslimat sürecinde aksama gibi durumlarla karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu nedenle, kriz yönetimi için planlı bütçe kullanımı ve elektronik ticaret strateji yöntemleri doğru kullanılmalıdır.
İlginizi çekecek diğer yazımız: 2022 Online Para Kazanma Yolları Nelerdir?