Orkide Çiçeği Ne Zaman Budanır?
Evlerimizde yetiştirdiğimiz en güzel süs bitkilerinden olan orkideler, özel bakım isteyen canlılardandır. Havası, nemi, suyu olması gerektiği kadar olmalı, zaman zaman fazla sudan ve güneşten korunmalıdır. Aldığımızda çiçeklerinin güzelliğine kapılırız. Fakat er yada geç dökülecek olan çiçeklerinin yeniden açması da zaman alabilir.
Orkide çiçeğinin yeniden açması amacıyla yapılan budama işlemleri, bilen kişiler tarafından uygulanmalıdır. Çiçekte kalan ölü kısımların çıkarılması gerekir. Yeniden çiçek açabilmesi için budama işlemi yapılması şarttır. Fakat, zamansız yapılan budama çiçeğinize zarar verir. Eylül, ekim, kasım aylarında yapılması gereken budama işleminde, uygulamayı gerçekleştiren kişinin ellerini çok iyi temizlemesi gerekir. Enfeksiyon hastalıklarına karşı duyarlı olan orkideler, hastalık kapabilir.
Budama işleminde kullanılan makasların da iyice temizlenmesi mümkünse çamaşır suyuna batırılması gerekir. Sonrasında gerçekleştirilen budama işleminde sararmış ve kurumuş yapraklar çıkarılır. Bunu yaparken gövdeye ve köklere zarar vermemelisiniz. Budama işlemi bittikten sonra orkide çiçeğinize kömür tozu yada tarçın serpilerek bakteri üremesini engelleyebilirsiniz. Her türün ayrı bir budama zamanı ve şekli vardır. Bu konuda bilen kişilerden yada çiçekçilerinizden bilgi almanızda yarar var.
Merhaba. Tam emin değilim ama eğer kökleri hala yeşilse hala umut var demektir. Haftada 1 kere su verin. Besin vermeyin dinlendirin. Orkideniz kendini toparlar
Merhaba. Ben yazın orkidemi güneşte unuttum sonra orkidemin yaprakları soldu ve karardı bende kararan yaprakları kestim yaklaşık beş ay oldu çiçek açmadi yapraklarida buyumedi ne kökleri ise hala yeşil orkideme ne yapmam gerekir iyileşir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba. Tam emin değilim ama eğer kökleri hala yeşilse hala umut var demektir. Haftada 1 kere su verin. Besin vermeyin dinlendirin. Orkideniz kendini toparlar