Banyo Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Banyo Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Banyo temizliği haftada en az 2 defa yapılmalıdır. Çünkü ne kadar dikkatli olursanız olun etrafa saç, saç boyaları, kozmetik ürünler, ilaçlar ve benzeri birçok şey dökülebilir. Bu yüzden siz farkında olmasanız da banyo hijyeni bozulabilir ve hem sizin hem de sevdiklerinizin sağlığını tehlikeye atabilir.

Bu nedenle banyolarda haftada en az 2 defa peroksitten ile tartar kremi karışımı ile elde edeceğiniz macun uygulanmalı ve en az 2 saat kadar macun banyoda beklemeye bırakılmalıdır. En az 2 saat sonra tüm banyo çok iyi bir şekilde durulanmalı ve gerekli görülür ise macunlama işlemi yeniden yapılmalıdır. Bu uygulama hem fazla emek istemez hem de hijyen açısından çok etkilidir.

Banyo Temizliği Püf Noktaları

Banyo temizliğinde en etkili ve en hızlı yöntemlerden biri 10 yemek kaşığı soğuk suyu temiz ve sprey başlıklı bir şişeye koymak ve bu suyun içerisine de 1 yemek kaşığı kadar sirke eklemektir. Hazırladığınız bu basit temizleme malzemesini banyonuza yakın mesafeden ve aşağıdan yukarıya doğru püskürtün. Spreyi banyo yüzeyinde en az 1 dakika boyunca bekletin. Sonrasında tüm banyonuzu temiz ve mümkünse soğuk su ile iyice yıkayın. Banyonuzu iyice yıkadıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar çamaşır sodası yardımı ile banyonuzu iyice silin.

Banyo Lavabosu Temizliği

Eğer banyodaki lavabonuz çatladıysa hemen panik yapmanıza gerek yok. Çünkü ufak tefek çatlamaları kendiniz hızlı bir şekilde yamayabilirsiniz. Bunun için lavabonun alt kısmından yamalamayı unutmayın. Lavabo üzerindeki yağ ve sabun lekelerini temizlemek için lavabo çatlağını çok iyi bir şekilde yıkayın. Sonrasında su korumalı alçı yardımı ile çatlağı güzel bir şekilde yamayın. Yama işleminden sonra alçı üzerindeki hava kabarcıklarını da tamamen yok edin. Daha sonra lavaboya uygun beyaz bir renkte boya uygulayın ve boya kuruduktan sonra gerekli görürseniz bir kat daha boya uygulayın. Eğer lavabonuzda çizikler varsa o zaman epoksi porselen yama uygulaması yapın. Epoksi porselen malzemesini her hırdavatçıdan kolayca temin edebilirsiniz.

Lavabodaki çatlak ve çizikleri tamir ettikten sonra lavaboyu soğuk su ile iyice yıkayın. Sonra 1 su bardağı kadar boraks, yarım su bardağı kadar çamaşır sodası, yarım su bardağı kadar karbonat, 10 damla kadar greyfurt veya portakal ya da limon ve lavanta yağını temiz ve plastik bir kabın içine koyun ve tüm malzemeyi çok iyi bir şekilde karıştırın. Sonrasında temiz ev nemli bir sünger ile lavabonuzu güzel bir şekilde ovun. Ovma işleminin ardına lavaboyu sıcak su ile iyice durulayın.

Banyo Küveti Temizliği

Banyo küvetindeki pas lekelerini temizlemek için temiz bir bezi sirke ve su karışımına batırıp ovabilirsiniz. Eper pas tamamen bir leke haline dönmüş ise naval jelly ile bu lekeleri tamamen temizleyebilirsiniz. Naval jelly malzemesini hırdavatçılardan temiz edebilirsiniz. Ancak bu maddeyi uygularken mutlaka eldiven takmayı ihmal etmeyin.

Banyo Fayans Temizliği

Duş ile küvetin etrafında bulunan leke tortularını temizlemek için güçlü bir yüzey temizleyici kullanın. Ya da emüsyon temizleyiciden sadece 3 ya da 4 damla kadarını bu bölgelere uygulayıp güzelce yayın. Sonrasında fayanslarınızı her zaman ki gibi temizleyebilirsiniz. Banyo fayanslarının nasıl temizleneceğini anlattığımız detaylı yazımızı incelemek isterseniz fayans nasıl temizlenir yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Banyo Ayna Temizliği

Banyo aynalarınızda buhar lekelerini gidermek için temiz bir bezi gliserin ile iyice ıslatın ve aynalarınızı bu ıslak bez ile daireler çizerek temizleyin. Ancak bu uygulama saf gümüş ayna kenarlarına kesinlikle temas ettirilmemelidir. Eğer aynalarınızı ilk günkü gibi parlatmak isterseniz aynayı parlatmak için ne yapmalı isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Banyo Tartı Temizliği

Bu tartılar sürekli banyoda durduğu için genellikle buhar ve rutubet nedeni ile paslanır. Bu yüzden tartıların varsa metal bölümlerine pas önleyici ya da vazelin uygulanmalıdır. Ayrıca bu tartılar yine buhar ve nem nedeni ile bozulabilir bu yüzden ayda 1 defa ağırlığını kesin olarak bildiğiniz bir eşyayı tartarak, tartınızın hala doğru çalışıp çalışmadığını test edin. Banyo tartıları kesinlikle sıvı ya da krem temizleme malzemeleri ile temizlenmemelidir. Bu yüzden temiz bir beze biraz sirke döküp bezi nemlendirin ve tartınızın her tarafını sirkeli bez ile iyice silin.

Duş Perdeleri Temizliği

Duş perdelerini temizlerken eğer elde yıkayacaksanız sıvı temizleme sabunu kullanabilirsiniz. Eğer makinede yıkayacaksanız sıcak su kullanmanız daha iyi olur. Çünkü sıcak su her zaman için plastiğin esnekliğini koruyacaktır, tabi aşırı sıcak olmaması şartıyla. Duş perdesi üzerindeki sabun ya da küf lekelerini temizlemek için çamaşır suyuna güvenebilirsiniz. Bu yüzden duş perdenizi isterseniz küvete isterseniz de büyük bir leğenin içine ıslatabilirsiniz. Duş perdelerini ıslatırken tek başına koyup israf etmenize gerek yok. Onun yerine duş perdenizi beyaz havlu ya da pamuklular ile birlikte ıslatabilirsiniz. Ancak naylon, ipek ve yünlüler ile duş perdelerinizi ıslatmamanız gerekir.

Duş Başlıkları Temizliği

Duş başlıkları genellikle mineral tortuları yüzünden tıkanır. Bu yüzden eğer yapabilirseniz duş başlığını çıkartın ve bulaşık teli yardımı ile iyice ovun. Eğer duş başlığını çıkartamıyorsanız o zaman temiz bir fırça yardımı ile alt taraftan duş başlığını iyice ovun. Başlığın deliklerini açmak için iğne kullanabilirsiniz. Eğer duş başlığını çıkartabilirseniz başlığın içerisinde bulunan kumların da dökülmesini sağlamış olursunuz.

Duşakabin Ve Küvet Temizliği

Duşakabini ya da küveti temizlemek için çeyrek fincan kadar karbonat, 1 çay kaşığı kadar sıvı savun, çeyrek fincan kadar yemek tuzu ve 5 damla kadar da lavanta yağına ihtiyacınız olacak. Tüm bu malzemeleri temiz ettikten sonra malzemelerin hepsini bir kabın içerisine koyun ve macun haline getirene dek temiz su ilave etmeye devam edin. Malzemeleri macun haline getirdikten sonra temiz bir sünger yardımı ile küvete ya da duşakabinin içerisine macunu uygulayın ve iyice ovun. Sonrasında birkaç dakika boyunca bu şekilde bekletin ve mümkünse tazyikli su ile durulama işlemi uygulayın. Eğer duşakabin temizliği hakkında çok daha detaylı bir bilgi isterseniz duşakabin nasıl temizlenir yazımızı inceleyebilirsiniz.

Musluk Başlığı Temizliği

Musluk başlığını temizlemek için limona güvenebilirsiniz. Musluklar genellikle su nedeni ile kireç lekeleri ile kaplanırlar. Bu yüzden musluk bataryalarını limon ile güzel bir şekilde temizleyebilir ve aynı zamanda da parlatabilirsiniz. Bunun için temiz bir bezin üzerine 1 tane limonu sıkın ve bu bezi kireç lekelerinin olduğu yere bezi serin. Bu bezi bu şekilde yarım saat boyunca bekletirseniz bu lekelerin tamamen temizlendiğini göreceksiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. PETRA DUNYASI dedi ki:

    Bu kadar uzun işleme gerek yok ismime tıklayın ECOLİNN ÜRÜNLERİYLE kimyasalsız doğal temizliğin keyfine varı

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder