Bitki Nasıl Dikilir?
Bitki dikerken bazen ortaya öylece dağılan tohumları toprağa gömmekte zorlanabilirsiniz. Bir sonraki seferde tohumları un ile iyice karıştırın. Bu sayede etrafa saçılan tohumları daha rahat görür ve tohumları israf etmekten kurtulmuş olursunuz.
Bitki Dikim Püf Noktaları
Filizleri başka bir yere taşımak ve tekrardan ekmek çok daha güçlü köklerin yetişmesi için mükemmel bir destek olacaktır. Bunun için mümkünse aynı orandaki sfagnum yosunu ile perlit ve birde saksı toprağını kullanmaya çalışın.
Kökleri sökerken kaşık kullanın ve elinizden geldiği kadar hassas davranmaya çalışın.
Toprağın ortasında ufak bir delik yani çukur açın. Sonra yukarıdaki karışımı sadece 7,62 santimetrelik aralar ile yerleştirin. Sonrasında çukurlara temiz su dökün ve köklerin düzgün ve sıkı olarak dikilip dikilmediğini kontrol edin. Kökleri kontrol ettikten sonra karışımın kalan kısmını da çukura doldurun ve 2 ya da 3 saat boyunca gölge bir yerde dinlendiğinden emin olun.
Bitkinizin filizleri ile ilgilenin. Filizlerde yeteri kadar temiz hava dolaşımının ve güneş ışığının olup olmadığını kontrol edin.
Toprağın nem oranını günlük olarak kontrol edin. Eğer toprak dokunduğunuz zaman kuru geliyor ise hemen sulama yapın.
İç mekân gübrelerinde dikimden en az 1 hafta sonra ya da ikinci bir yaprak çıktığı zaman sulama çözeltisi eklenebilir.
Uzun ömürlü bitkinizin yerini değiştirdiyseniz o zaman bitkiniz strese girebilir. Bitki üzerindeki bu stresi azaltabilmek için 1/3 fincan kadar hidrojen peroksidi sadece 4 litre kadar suyun içine karıştırın. Daha sonra da 1 fincanın ¾’ünü tekrardan dikilecek olan çukurun içerisine dökün.
Bahçeye Bitki Dikimi
Bitkide temiz ve keskin bir bıçak kullanmak sureti ile birbirine kesişen çizgiler çizin. Bitkiyi, bitki kabından çıkartmamaya özen gösterin. Sadece ve sadece dışarıya çıkartacağınız kökleri dikkatli bir şekilde ayırın.
Çok güçlü olan kök yumrularının oluşmasını sağlamak için bitkiyi bahçeye almadan önce en az 2 hafa boyunca öylece bırakın.
Bitkiyi dışarıya hazırlamak amacı ile bitki kaplarını günlük bazda kısmi olarak da gölgede bırakın. Bitkinin sulamasını, bitkiyi dikmeden en az 1 hafta önce belirli oranlarda azaltmayı unutmayın.