Banyo Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
Kullanacağınız sabun mutlaka tortusuz olmalıdır, şampuanınız deterjansız olmalıdır, içlerinde pH değeri 5,5 olan sabun ya da şampuan tercih edilmelidir.
Makyaj ciltten tamamen temizlenmelidir.
Saçlar çok iyi bir şekilde taranmalıdır.
Çok hızlı bir şekilde sıcak su ile yıkanıp sonrasında soğuğa çıkılmamalıdır. Bu şekildeki hareketler nezleye, gribe, sinüzite ve menejite neden olabilecek hastalıklara yol açabilir.
Derinin gözenekleri sıcak banyo ya da sıcak uzun duş sırasında açılır ve bu gözeneklerin kapanması beklenmelidir. Bu bekleme de en az 1 saat olmalıdır. Eğer bu süre beklenmez ise açık olan bu gözeneklerin içerisine sokaklardaki ya da bulunduğunuz ortamdaki pislikler dolar. Başka bir değil ile boşuna banyo yapmış olursunuz.
Banyo kesinlikle kısa bir şekilde yapılmamalı ve banyoya yeterince zaman ayrılmalıdır. Banyo yapmak kişiyi sinirsel ve ruhsal açıdan rahatlatır ve güne stressiz bir şekilde başlamasını ya da günü stressiz bir şekilde tamamlamasını sağlar. Akşam alınan banyo kişinin çok daha rahat bir şekilde ve huzurlu uyumasını sağlar ve günün tüm yorgunluğunu alır.
Banyo sonrasında yüzünüzdeki cilde ek bir destek için yüzünüzü içme suyu mümkünse şişe su ile yıkayıp hafifçe silmeyi unutmayın.