Saman Nezlesi Ve Alerjik Burun Nezlesi Nasıl Geçer?
Saman nezlesi problemi olan kişiler genellikle çiçeklerin tozuna karşı aşırı hassas olan kişilerdir. Saman nezlesinin meydana gelmesini tetikleyen unsur bahar zamanında ortaya çıkmaya başlayan çiçek tozlarıdır.
Evin içinde bulunan toz, hayvanların kılı ya da arabalardan çıkan dumanlardan meydana gelen nezlelerde genellikle alerjik burun nezlesidir.
Ancak her iki durumda da kişinin vücudunun tahriş olması sonucunda ve histamin üretimine de bağlı olarak saman nezlesi ve burun nezlesine benzer belirtiler görülebilmektedir.
Saman Nezlesi Ve Alerjik Burun Nezlesi Belirtileri Nelerdir?
Saman nezlesi ve alerjik burun nezlesi belirtileri arasında iltihaplı ve sürekli bir şekilde akan gözler, kaşıntı, aksırık, akan burun ve ayrıca uyuşukluk belirtileri bulunmaktadır.
Saman Nezlesi Ve Alerjik Burun Nezlesi Tedavisi
Alerjik tepki başlamadan hemen önce bir tatlı kaşığı kadar karahindiba kökünü alın ve 500 mili litre kadar temiz suyun içinde yavaş bir şekilde kaynatın. Daha sonra 2 tatlı kaşığı kurutulmuş, mine, ıhlamur çiçeği ve boz otunun üstüne dökün ve iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımdan günde 3 defa sadece birer fincan olarak içebilirsiniz.
Bu rahatsızlıkların belirtilerini hafifletmek istiyorsanız rahatsızlığın devam ettiği sürece günde 1 ya da 2 defa 600 mili gramlık göz otu kapsülünden alabilirsiniz.