Canlı Gül Çiçeği Nasıl Muhafaza Edilir, Nasıl Saklanır?
Gül çiçeği belirli açı ve yöntemlerle kesilmesi gereken bir çiçektir. Gülü kesmek için seçtiğimiz bıçağın temiz bir bıçak olduğuna dikkat edilmesi yararlı bir bilgidir. Gülü keserken kullanacağınız makasın kumaş kesme makası olmadığına dikkat etmelisiniz ve kumaş makaslarını kullanmamalısınız.
Güllerinin sapını keseceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. Güllerin sapları suyun içerisinde kesilmelidir. Bu sayede kesilme anında çiçeğin sapının kesilen yeri içerisinden hava girmesini engellemiş olacaksınız.
Gülün suyun altında kalan yapraklarının kötü ve bakteriyel bir koku bırakmaması için gülün saplarında bulunan yapraklarının saptan ayırmak gereklidir.
Güller çoğu çiçeğe göre bol su tüketimi yapan bir bitkidir. Güllerin günlük ihtiyacı kadar olan suyu bulunduğu vazoya ilave ederek tüketim yapmaları sağlanmalıdır.
Güllerinizi korumak için direk güneş ışığının etkili olacağı yerlerden, televizyon ısısından, radyatörlere yakın yerlerden, tavan pervanelerinden ve de hava akımının oluştuğu yerlerden uzak tutunuz.
Güllerin sağlıklı bir şekilde yaşaması için besin maddeleri çok büyük bir önem taşır.
Gülleriniz boyunlarını bükme döneminde ise güllerin bulunduğu yeri değiştirin ve ardından saplarını yine suyun içinde yeteri miktarda kesin. Bu yöntemin esnasında kullanılacak olan suyun sıcak olması gül için daha faydalı olacaktır. Sıcak su yöntemi gül üzerinde şok etkisi yaratacaktır. Boyun büken güller için bir başka yol da güllerin üzerine kâğıt serip onları ıslatmanızdır. Bu yöntemin ardından 1 ya da 2 saat sonra tekrardan vazolarına yerleştirebilirsiniz.