Bebeklerde Diş Çıkartma, Bebekler Ne Zaman Diş Çıkartırlar?

Bebeklerde Diş Çıkartma, Bebekler Ne Zaman Diş Çıkartırlar?

Bebekler doğumdan itibaren ortalama ilk 7. Ayda diş çıkartmaya başlarlar. Ancak bazı durumlarda ilk dişler 3. Ayda da çıkabilmekte veya 12. Aya kadar diş çıkartma süresi uzayabilmektedir. Bebeklerde diş çıkartma genetiksel faktörlere sıkı sıkıya bağlı bir süreçtir. Eğer anne veya babanın dişleri erken çıkmışsa bebeğin de dişlerinin erken çıkması normaldir.

Diş Çıkartma Belirtileri

Diş çıkartma belirtileri genelde her bebekte aşağıda sıraladığımız sinyallerle kendini belli eder.

Salya Akması: Birçok bebek salya akıtır. Bu normal bir durumdur. Diş çıkartmaya başlayan bebeklerde ise bu durum daha da yoğunlaşmaktadır.

Çenede veya Yüzde Kızarıklar: Çok fazla salya akıtan bebeklerde salyanın yüze bulaşması sonucunda birtakım kızarıklıklar ve yüz çatlakları meydana gelebilir. Bu durumu engellemek için bebeğinizin hijyenine önem vermeli ve ağzından akan salyaları düzenli olarak temiz bir bezle silmelisiniz. Ayrıca yüzdeki çatlakların giderilmesi için de deri kremlerinden kullanabilirsiniz.

Isırma: Diş çıkartacak olan bebekler ellerine geçen her şeyi ısırmaya eğilimlidirler. Bu normal bir durumdur. Bebekler aslında ısırarak kaşınan diş etlerini rahatlatmaktadırlar. Bu ısırmaları kesinlikle bir düşmanlık belirtisi olarak algılamamanızı tavsiye ediyoruz.

Huzursuzluk: Diş çıkartan bebeklerde ağrılara bağlı olarak bir takım huzursuzluklar görülmesi son derece normal bir durumdur.

İştahsızlık: Çoğu bebekte görülen bir durumdur. Bu evrede bebek verilen yiyeceği almayı reddedebilir. Endişelenmeye gerek yoktur. Birkaç hafta sürecek olan bu iştahsızlık halleri genellikle iki haftanın ardından sona erecektir.

İshal: İshal vakaları konusunda doktorlar ikiye ayrılmış durumdadır. Kimi doktorlar bebeğin diş çıkartma dönemlerinde ishal olmasını normal karşılarken kimi doktorlar da bunun dişlerin çıkması ile ilgisinin olmadığını söylemektedirler. Size tavsiyemiz bu evrede eğer bebeğiniz iki dışkılamadan daha fazla ishal belirtileri gösteriyorsa vakit geçirmeden uzman bir hekime başvurmanızdır.

Uykusuzluk: Uykusuzluk da diş çıkartan bebekler için sıklıkla görülen bir durumdur. Bu evrede bebekler gece uykularında huzursuzluk yaşarlar ve sürekli uyanırlar. Gece uyanan bebekler için annelere tavsiyemiz bebeklerini hemen beslemeye başlamamaları ve kendi kendine tekrar uyumasını beklemeleridir.

Diş eti Hematomları: Bazen çıkan diş diş etlerini parçalayarak kanamalara yol açabilir. Bu kanamalar ağızda mavimsi lekeler olarak görülürler. Normal bir durumdur. Bir süre sonra kendiliğinden geçerler.bebek dis agrisi icin

Siz Neler Yapabilirsiniz

Aşağıda belirttiğimiz yöntemleri kullanarak bu dönemde bebeğinizde görülen sıkıntıları hafifletebilirsiniz.

Çiğnemesi İçin Bir Şeyler Verin: Bu dönemde bebeğinizin dişlerini rahatlatması için ona soğuk olmak kaydıyla çiğneyecek bir şeyler verebilirsiniz.

Dişlerini Kaşıyabileceği Bir Şeyler Verin: Bu da tıpkı çiğnemede olduğu gibi bebeğin dişlerini rahatlatan bir yöntemdir.

Soğuk Yiyecekler: Bu dönemde biraz soğuk gıdalar ile bebeğinizi beslemek diş sıkıntıları konusunda bebeğinizin biraz da olsa şikayetlerini hafifletecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Bursa ilan Bursa kumaş takipci gönder