Geç Başlayan Diyabet Ne Demektir, Geç Başlayan Diyabetin Tedavisi Nasıl Yapılır?
Özellikle çocuklar ve genç yetişkinlerde diyabet hastalığı düzenli olarak kullanılan insülin enjeksiyonları ve hatta profesyonel gözlem gerektirmektedir.
Ayrıca genellikle 40 yaş sınırının üzerinde başlayan diyabetler ki, bu diyabetlere çeşit 2 diyabet denir, bazen basit bitkisel çaylar içeren beslenme değişikliği ile kontrol altına alınabilmektedir.
Geç Başlayan Diyabet Tedavisi
Bu rahatsızlık çok ciddi bir rahatsızlıktır ve bu yüzden her hangi bir bitkisel tedaviye başlamadan önce bir bitki uzmanından yardım almakta fayda vardır. Özellikle insüline bağlı diyabet hastaları profesyonel bir rehberin gözlemi altından olmaksızın kan şekerini düşüren bitkiler almaktan kaçınmalıdırlar.
• Kan şekerinin düşmesi için gerekli olan bitkiler, keçisedefi, deniz yosunu, çemen otu tohumları, ısırgan, aloe vera, yaban mersini yaprakları ve sarımsaktır.
• Isırgan ve yaban mersini yapraklarını demlemek sureti ile bir çay hazırlayabilirsiniz. Veya bir fincan kadar suda bir tatlı kaşığı kadar çemen otu tohumunu 10 dakika kadar yavaş bir şekilde kaynatın ve bu şekilde güzel bir çay hazırlayın. Eğer isterseniz aloe vera toniklerinden de satın alabilirsiniz.
• Sürekli olarak karbonhidrat karışımı tüketmeye çalışın ( fasulye, sebze ve kepekli pirinç gibi).
• Vücudunuzun insülin üretimini desteklemek amacı ile düzenli bir şekilde papaya, muz, lahana, şalgam, marul ve zeytin tüketin.
• Yemeklerinizde bol bol soğan ve sarımsak kullanmaya özen gösterin. Eğer çeşni kullanmaktan hoşlanmıyorsanız o zaman ek olarak sarımsak yiyin.
Hadi Çayları Hazırlayalım
Hazırlayacağınız bitkilerin çiçeklerini, yapraklarını ve saplarını suda kaynatarak veya kaynamış şekilde içebilirsiniz.
• Genel olarak çay hazırlarken, 25 gram kadar kurutulmuş bitki yada 75 gram kadar taze bitki yeni kaynamış olan yarım litre kadar suya eklenmektedir. Bu bitkinin yağının dağılmasını engellemektedir. 10 dakika kadar hazırlanan çay dinlenmeye bırakılır, daha sonra süzülür ve hazırlanan bu demden gün içerisinde toplam olarak 3 defa şarap kadehi veya fincan ile içilebilinir.
• Hazırlanan bu çay serin bir yerde çaydanlık yada temiz bir sürahi içerisinde saklanabilir.
• Hazırladığınız çayı 24 saat içerisinde bitirmeniz gerekmektedir.
• Tabi alternatif bir hazırlama yöntemi daha vardır bu da, her fincan başına 2 tatlı kaşığı kadar bitki kullanmak ve her için için ayrı ve taze karışım hazırlamaktır.