Ayna Temizliği: Ayna Nasıl Silinir
Ayna temizliği ev temizliğindeki zorlu bölümlerden biridir. Özellikle ayna silerken düzgün kurulama yapılmaz ise su lekeleri oluşur. Aynadaki su lekesi nasıl çıkar? Sorusunu çok almaktayız. Cevabı gayet basit ayna temizleme yollarını bilmeniz gerekir. Panik yok konuyu bitirince ayna temizliği hakkında birçok pratik bilgi sahibi olacaksın. Ev temizliği kategorimizde bir çok ev temizliği hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Bu Yazıda Neler Var?
Ayna temizliği: Banyo Aynalarının Buğulanması
Banyo yaptıktan sonra sıcak havanın etkisi ile aynalarımız, bizim yansımamızı göstermeyecek şekilde buğulanır. Bu tarz sorunlar için rezistanslı, kendinden ısıtmalı ve buğulanmayan aynalar alabilirsiniz. Tabii ki bu tarzdaki aynalar normal aynalara nazaran daha pahalı olacaktır.
Buğulanmış aynalar için en iyi çözümlerden birisi gliserindir. Gliserinli bir bez yardımı ile silinmiş olan aynalarda buğulanma oluşması oldukça az olacaktır. Bu tarz bezler aynalarda çok ince şekilde gliserin tabakası oluşturarak buhar taneciklerin aynaya yapışmasını engelleyebilirler.
Ayrıca kapı ve pencereyi aralık bırakarak içerideki sıcak havanın dışarı çıkmasını sağlamak buğulanmayı engelleyecektir. Havalandırma fani var ise, banyonuzda onu açarak ta içerideki havanın değişmesini sağlayabilirsiniz.
Meltem açıkel banyo ve ayna temizliği
https://www.youtube.com/watch?v=GyQRcyXrz3I
Buğulanan Ayna nasıl temizlenir?
Saç kurutma makinesi ile buğulanmış aynaların buğularını alabilirsiniz. Fön makinesini yaklaşık 15 cm kadar uzak mesafeden ve en yüksek ayarda kullanarak aynayı kurutun. Buğulanan bölgenin birkaç saniye içeresinde temizlendiğini göreceksiniz.
Ayna temizliği: Güneşten sararan ayna temizliği
Aynalar güneş gördüğü zamanlarda lekelenme ve sararma yapmaktadır. Bu lekelenmelerin çıkması imkansız olduğu söylenebilir ama bir yöntem sayesinde bunu engelleyebiliriz. Bu gibi durumlarda pamuğa motor yağı sürerek 15 dakika boyunca ayna silinmelidir. Silme işlemi bittikten sonra başka hiçbir temizleme maddesi kullanmadan birkaç gün boyunca ayna o şekilde bekletilme sonrasında duru bir su ile yıkanıp kuru bir bez yardımıyla kurulanmalıdır.
Eski zamanlardan bu zamana kadar kullanılan gazete ve su ile yapılan temizlemeler bazen işe yaramayabiliyorlar. Böyle durumlar da bir kova içerisine sıcak su doldurulur. Bu sıcak su ile dolu olan kovanın içerisine de bol miktar da sirke konulur. Sirke ve sudan yapılan karışım ile bir bez tarafından ayna silinir. Çıkmayan lekeler bu sayede çıkabilir. Aynanın üzerinde ki koku portakallı sirke tarafından engellenebilinir.
Ayna nasıl silinir?
- Ayna silmenin en kolay ve temiz yolu, 1 litre suya 3 yemek kaşığı kadar sirke (temizlik sirkesi) katıp cam silme suyu hazırlamaktır. Temiz bezi suya batırıp camları silin. Camda su lekesi filan kalmaması için gazete kağıdıyla kurulama işleme uygulayınız. Bu hazırladınız karışım ile aynanın ne kadar çabuk ve temiz olduğuna inanmayacaksınız.
- Ya da çiğ patatesi ortadan ikiye bölüp aynayı ovalayın. Sonra biraz alkol karıştırdığınız su ile durulayıp kurulayın.
- Cam sil gibi ürünlerde kullanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz kurulama için kullandığınız bez. Bez kalitesiz kötüyse aynada lekeler bırakır. Bunun içinde microbez kullanmanızı öneririm.
Küçük dip not: Aynayı temizlerken son durulama suyun içine az alkol ekleyin. Alkol aynanızı sineklerden koruyacaktır. Bu sayede aynaya yapışan küçük sinekleri uzak tutarsınız.